Moraira of Ibiza, Spanje vakantieland

Als je op zoek bent naar een ongelooflijke paradijselijke zee, bijna droomachtig, dan is Ibiza de plek voor jouw vakantie. Deze archipel is daarnaast beroemd om zijn feesten en jeugdscene. 

Al is Ibiza in feite ook een paradijselijke plek voor wie niet op zoek is naar het hectische nachtleven. Want het heeft exotische stranden en aantrekkelijke boulevards voor wie zich niet graag in het nachtleven wil onderdompelen. 

Op het Spaanse vasteland is Moraira in de provincie Alicante een aanrader. Vroeger een vissersdorpje, tegenwoordig zeer geliefd als vakantieoord.

Stranden op Ibiza

Ibiza heeft enkele van de mooiste Middellandse Zeekusten. Enkele van de meest bezochte zijn Ses Salines, Cala Saladetaen de Cala Xarraca. Als je wat verder van de kust zit , dan kun je een vakantiehuis op Ibiza met zwembad huren.

Wat is er te doen op Ibiza?

Je hebt vast wel eens gehoord van Las Dalias, een van de beroemdste hippiemarkten ter wereld. Als je naar Ibiza komt, is het een must om het te bezoeken. Het is elke zaterdag van het jaar geopend vanaf tien uur ’s ochtends.

Het vindt al meer dan 30 jaar plaats in Sant Carles: de Las Dalias-markt werd gelanceerd op Valentijnsdag in 1985. Wat vind je in Las Dalias? Kleding, sierraden, handwerk, muziekinstrumenten, platen, decoratie, accessoires, schilderijen, boeken, hangmatten, handgemaakte schoenen, antiek… Hier kun je ook terecht voor een kopje koffie, een drankje, een naturel sapje of een naturel pizza. 

Santa Gertrudis de Fruitera

Santa Gertrudis de Fruitera is het typische mediterrane stadje met witte huizen. Het oorspronkelijke uiterlijk is te danken aan de imposante kerk uit de 18e eeuw. Het werd “ontdekt” door verschillende kunstenaars die verliefd waren op deze stad.

De straten van Santa Gertrudis zitten vol met ambachts- en antiekwinkels. Maar het leukst aan deze stad is de hoeveelheid en kwaliteit van de bars en restaurants waar je kunt genieten van de Ibizaanse keuken. Zoals tumacabrood met tomaat, olie en Iberische ham, dat verandert in een delicatesse als je het op de juiste plek eet.

Moraira

In Moraira hebben ze door de jaren heen hun geschiedenis en traditie weten te behouden. Ondanks de groei en het toerisme kun je in Moraira een groot aantal plaatsen vinden om te bezoeken. Deze  laten je kennis maken met de oudste geschiedenis. Eveneens vind je er een kristalheldere zee met een onderwaterleven dat rijk is aan een veelheid aan soorten vissen en zeesterren. Als een levende  ansichtkaart die ervoor zorgt dat je nooit meer terug wilt keren van vakantie.

In het stadscentrum vind je de typische smalle straatjes van een vissersdorpje, waar de witte gevels opvallen. Moraira is een van de weinige steden aan de Costa Blanca die niet overbevolkt zijn. Je kunt er rustig genieten van natuurlijke plekken die ver van het stadscentrum liggen. Een villa huren in Moraira staat daarom garant voor een geweldige vakantie.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS