Een vakantiekaart: waar koop je ze en wat schrijf je erop?

Als we op vakantie gaan, sturen we nog steeds regelmatig een kaartje naar vrienden en familie. Al hebben we al zoveel foto’s op social media geplaatst, de belangrijke mensen in ons leven willen we toch wat persoonlijker benaderen. Vroeger was het sturen van een kaart op vakantie natuurlijk de enige manier om anderen te laten weten hoe je het maakt. Nu niet meer, maar het is nog steeds een persoonlijk en leuk extraatje. Maar waar koop je vandaag de dag vakantie kaarten en wat schrijf je erop? 

Waar koop je vakantiekaarten? 

Als je in het buitenland op zoek gaat naar vakantie kaarten, is de kans nog redelijk groot dat je ze in souvenirshops vindt. In de grotere steden en plaatsen in ieder geval. Ga je echter naar een wat kleinere plek of een minder toeristische regio, dan wordt het wat lastiger. Gelukkig zijn er ook in zo’n geval vandaag de dag goede alternatieven om toch zo’n leuke ansichtkaart naar familie en vrienden te kunnen sturen. Via websites zoals Kaartje2Go kun je bijvoorbeeld een vakantie kaart samenstellen voor verschillende landen en hem laten versturen naar jouw naasten. Zo hoef je dus niet zelf kaarten te kopen en deze zelf op de post te doen. Het scheelt een hoop tijd, maar je kunt alsnog leuke vakantie kaarten versturen.  

Wat schrijf je op een vakantiekaart? 

Als je een leuke kaart hebt gevonden of samengesteld, is het enige dat je nog hoeft te doen, de tekst voor op de kaart bedenken. Maar wat schrijf je nu eigenlijk op een vakantiekaart? Vertel je hoe het is op vakantie, of zet je er gewoon een leuke tekst op met een leuke vakantiefoto? Er zijn een hoop verschillende soorten teksten die je op een ansichtkaart kunt zetten. Ben je lekker op zonvakantie, dan ga je natuurlijk voor een zonnige en vrolijke tekst. Vind je het leuk om gedichten te schrijven? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw vakantiebestemming te beschrijven in een gedicht. Wil je er geen al te lange tekst op zetten, dan kun je ook kiezen voor een leuke quote over je vakantie of over de bestemming. Mocht je de taal van jouw bestemming een beetje spreken, dan kun je ook een tekst op de vakantiekaart zetten in de taal van het vakantieland.  

Ben je zelf niet op vakantie, maar wil je met jouw kaart juist iemand een fijne vakantie wensen? Dan kun je dit natuurlijk doen met een simpele ‘fijne vakantie!’, maar je kunt er ook voor kiezen dit in een andere taal te doen. Het schrijven van een vakantiekaart is niet altijd makkelijk, maar zorg er in ieder geval altijd voor dat je lekker jezelf blijft. Dat is immers hoe jouw vrienden en familie je kennen! 

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS