Zo bespaar je geld met een waterontharder

Waterontharders zijn erg populair en steeds meer mensen schaffen er dan ook eentje aan. Het installeren van een waterontharder heeft veel voordelen, zo bespaar je er op verschillende manieren geld mee. Dat is natuurlijk hartstikke fijn, zeker in deze dure tijden. In dit artikel vertellen we je hoe je dan precies geld bespaart met een waterontharder.

Een waterontharder doet wat de naam al zegt: het onthard het water. Een waterontharder filtert het kalk uit het water, zodat er vervolgens water zonder kalk uit je kraan komt. Dat maakt dat je niet meer te maken krijgt met kalkaanslag en dát scheelt je dan weer een hele hoop poetswerk. Het zorgt er echter ook voor dat je een hoop geld kunt besparen, we vertellen je hoe.

Minder energieverbruik

Met een waterontharder krijg je niet alleen niet meer te maken met kalkaanslag op bijvoorbeeld je kraan of in je douchecabine, maar ook in je leidingen. Dat maakt dat de leidingen van je apparaten niet meer dichtslibben. Dat is goed, want dat dichtslibben zorgt ervoor dat je apparaten steeds meer kracht en dus energie nodig hebben om goed te kunnen presteren. Je koffiezetapparaat, wasmachine of vaatwasser gaan als je hard water gebruikt dus steeds meer energie verbruiken.

Je apparaten gaan langer mee

Omdat de leidingen van je apparaten niet meer dichtslibben, gaan je apparaten ook langer mee. Slibben de leidingen namelijk dicht, dan worden je apparaten ook steeds warmer. Dat komt door de extra energie die de apparaten moeten gebruiken. Het gebeurt dan sneller dat een apparaat oververhit raakt, waardoor het stuk gaat. Zonde natuurlijk, want dan moet je een nieuw apparaat kopen, terwijl het misschien nog best wat jaren mee had kunnen gaan.

Minder schoonmaakmiddelen

Omdat je minder of vrijwel geen kalkaanslag meer hebt, hoef je ook minder schoon te maken. Alle antikalkmiddelen hoef je dus niet meer aan te schaffen en dat scheelt in de portemonnee. Daarbij werkt zeep veel beter in zacht water, je hebt dus veel minder zeep nodig voor bijvoorbeeld je wasmachine, je vaatwasser of onder de douche.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS