Wetenschap voor kleuters

Nieuw in NEMO: Wetenschap voor kleuters

Samen met ouders en grootouders beleven 4, 5 en 6 jarigen een nieuwe spannende schaduwwereld vol theater en activiteiten. Vliegen, schilderen en groeien, met je schaduw kan het allemaal. Hiermee is schaduw een fascinerend fenomeen voor jong en oud.

Kleuters nemen hun (groot)ouders mee in hun wereld. Voor hen is onderzoeken iets wat ze van nature doen. Kleuters voeren eigenlijk de hele dag wetenschappelijke mini-experimenten uit. Ze stellen vragen, ze manipuleren en observeren met grote interesse het effect. Kleuters aan zet is een uitbreiding van het aanbod voor de jongste bezoekers van NEMO. De activiteiten zijn een gevolg van de samenwerking tussen NEMO en de Universiteit van Amsterdam in het kader van het onderzoeksprogramma TalentenKracht.

Programma Kleuters aan zet

Het programma start met een korte theatervoorstelling in een tent. Het publiek volgt een schaduwmannetje op zijn reis naar en in NEMO. Lukt het hem om schaduw te eten en te drinken? De voorstelling eindigt met een prikkelend gesprek met het publiek, zodat – vooral – de (groot)ouders goed beslagen ten ijs de schaduwwereld betreden. Daar biedt NEMO verschillende activiteiten waaronder ‘Groei Groter’ en ‘Maak een schaduwschilderij’. Naast het programma Kleuters aan zet, krijgen bezoekers natuurlijk ook de gelegenheid om met een plattegrond alle andere spannende activiteiten van NEMO te ontdekken.

Praktische informatie

Het programma van Kleuters aan zet vindt plaats in NEMO op alle vrijdagen, zaterdagen en zondagen in 2010. Er zijn per weekend 10 sessies van een uur. Per sessie is er plaats voor 18 deelnemers, bestaande uit teams van volwassenen en kleuter(s). Reserveren kan op www.e-NEMO.nl/kleutersaanzet.nl. De entree voor Kleuters aan zet is gratis met een NEMO entreekaartje. NEMO ligt op loopafstand van Amsterdam CS (15 minuten) en Parkeergarage Oosterdok (2 minuten).

De UvA zoekt kleuters met talent

Tijdens speciale onderzoeksweekenden van de UvA in februari en maart 2010 kunnen kleuters en ouders meedoen aan echt wetenschappelijk onderzoek van drs. Tessa van Schijndel naar onderzoekend spel en de invloed van ouders hierbij. Ouders kunnen zich hiervoor opgeven via Nemo.nl.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS