Waarom zou je een wijnkast kopen?

Waarschijnlijk ben je al bekend met een gewone wijnkast, maar wist je dat er tegenwoordig ook wijnkasten zijn met een koelkast ingebouwd? Een wijnkast aanschaffen wordt niet voor niets steeds vaker aangeraden door wijnkenners en -liefhebbers. Het is de beste manier om wijn te bewaren. Bovendien is het ook de indrukwekkendste manier om wijn te presenteren. Je mede wijnliefhebbers zullen maar wat onder de indruk zijn. Wijnkasten zijn in allerlei formaten verkrijgbaar. Je bepaalt dus zelf of je kiest voor een grotere of kleinere kast. Daarnaast bepaal je zelf of je kiest voor een losse kast of een inbouw kast. Twijfel je nog? Hieronder zetten we een aantal redenen om te kiezen voor een wijnkast voor je op een rij.

Optimale manier om wijn te bewaren

De eerste reden is bijzonder logisch: een wijnkoelkast is nu eenmaal de beste manier om wijn te bewaren. Zelfs geopende flessen kunnen hier weer terug in worden geplaatst. Zo behouden ze beter hun smaak. Hoeveel glazen uit een wijnfles te halen zijn, verschilt per fles. Het mooie aan wijnkoelkasten is dat er varianten zijn met meerdere temperatuurzones. Niet iedere wijn hoeft op dezelfde temperatuur bewaard te worden. Stel dat je een model hebt met twee temperatuurzones. Dan heb je een temperatuurzone voor rode wijnen en een temperatuurzone voor witte wijnen. Zelfs nog meer zones zijn een mogelijkheid.

Veiliger voor jonge kinderen

Een wijnkast is ook een veilige manier om wijnen in op te slaan. Dit is vooral van belang als je kleine kinderen in huis hebt. Wijnflessen zijn zwaar en van glas, dus ze kunnen breken. In de verkeerde handen kan dit leiden tot ongelukken. Dat wil je het liefst voorkomen. Dankzij de flinke deur krijgen kinderen wijnkasten niet zomaar open. Bovendien is het mogelijk om wijnen alleen bovenin te plaatsen of de wijnkast hoog te zetten, zodat ze er niet bij kunnen. 

Indruk maken op vrienden

Alhoewel wijnkasten op het moment steeds populairder worden, zijn ze tegelijkertijd nog niet super bekend. Veel mensen kiezen alsnog voor een standaard wijnkast in plaats van een wijnkoelkast. Toch verwachten wij dat dit binnen afzienbare tijd helemaal in zal zijn. Heb je dus een wijnkoelkast in huis, dan loop je voor op de trends. Bovendien maakt een wijnkoelkast indruk op mensen. Niet voor niets hebben veel restaurants een eigen wijnklimaatkast pontificaal in het restaurant staan. Dit maakt indruk. Bovendien zullen de wijnen hierdoor nog beter tot hun recht komen. Hiermee laat je een goede impressie achter bij bezoekers, of het nu gaat om vrienden, familie, buren of andere bekenden. 

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS