Slimme tips voor het inpakken van je tas voor je vakantie

Staat er binnenkort een vakantie op de planning? Dat wordt natuurlijk genieten. Maak er wel genoeg tijd voor vrij om vooraf je tas in te pakken. Hier kun je immers beter te vroeg dan te laat mee beginnen. In dit artikel vind je handige tips en tricks voor het inpakken van je koffer.

Kritische selectie

Is het voor jou een herkenbaar probleem dat niet alles in je koffer past? Je bent zeker niet de enige. De hoofdreden hiervoor is toch wel dat je te veel spullen wilt meenemen. Mocht je maandenlang op vakantie gaan, heb je inderdaad je halve garderobe nodig. Maar als je een paar dagen of weken weggaat, kun je toch beter een kritische selectie maken. Wat heb je nu écht nodig op reis? In ieder geval ondergoed natuurlijk! Neem je favoriete lingerie mee, van onderbroek tot bh. Daarboven draag je verschillende items, denk aan broeken, tops, blouses, rokken en jurken. Ga na of je alle losse items mooi met elkaar kunt combineren. Zo lukt het je om wel verschillende looks te creëren, maar dezelfde kledingstukken toch wat vaker dan een keer te dragen. Dat bespaart een heleboel ruimte in je koffer!

Inpakken voor type vakantie

Hoe kan je nog meer ruimte besparen? Dit kan je doen door goed te kijken naar de specifieke benodigdheden voor jouw type vakantie.. Als je bijvoorbeeld naar de zon toe gaat en aan het strand gaat liggen, heb je andere spullen nodig dan wanneer je een avontuurlijke wandelvakantie boekt. Leg je bikini in ieder geval alvast klaar als je een strandvakantie in het vooruitzicht hebt. Het is altijd handig om het weer op de plek van bestemming te checken. Is het er warm? Dan neem je voor de zekerheid een enkele trui of jas mee, maar meer warme items heb je niet nodig. Aan de andere kant ben je juist blij als je het weer hebt gecheckt en het toch kouder blijkt te zijn. Dan pak je juist meer items in om je warm te houden. Controleer dit het liefst nog vlak voor vertrek, om zeker van je zaak te zijn.

Netjes inpakken

Pak je koffer of tas zo netjes mogelijk in. Zo lukt het namelijk om meer mee te brengen. Als je alles gewoon maar in je koffer gooit, is je koffer snel vol. Door je kleding netjes op te vouwen, kun je het goed verdelen. Of nog beter: rol je kleding op. Op die manier kun je meer meenemen én voorkom je meteen dat je kleding gekreukt raakt onderweg. Dat is zeker een extra voordeel. Want laten we eerlijk zijn, strijken is wel het laatste waar je zin in hebt op vakantie. Wil je je koffer meteen extra netjes indelen? Je kunt de verschillende onderdelen een eigen compartiment geven. Denk aan een losse zak of tas. Pak hier bijvoorbeeld je ondergoed en verdere kleding los in. Je toilettas geef je ook een losse tas. Net zo praktisch om dit met meer items te doen eigenlijk.

Maten en gewicht

Met name als je met het vliegtuig reist, heb je met regels te maken. Controleer altijd het gewicht van je koffer. Hoeveel mag je meenemen in het vliegtuig? Als je hierboven zit, kun je maar beter thuis alvast wat spullen weglaten uit je koffer. Zo kom je op het vliegveld in ieder geval niet voor een onaangename verrassing te staan. Verder kun je kijken naar de afmetingen van je koffer. Welke maten zijn toegestaan? Een koffer die (net) wat te groot is, kan worden afgewezen. Per vliegtuigmaatschappij kan dit verschillen. En de ene maatschappij doet hier moeilijker over dan de andere maatschappij. Zoek het dus goed uit voor vertrek.

Als je maar op tijd begint met je koffer inpakken, is het gewoon goed te doen. Zeker als je weet waar je op kunt letten. Neem alleen de spullen mee die je echt nodig hebt. Zo reis je extra comfortabel!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS