Vlinder Cupcake Traktatie

Vlinder Cupcake

Een heerlijke Lente traktatie!

Ingrediënten

Cupcakes

  • 125 gr. boter
  • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr. witte basterdsuiker
  • 2 Eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el. Melk

Koekjes

  • 125 gr, Boter
  • 125 gr. Suiker
  • 200 gr. Bloem
  • 1 zakje Vanillepoeder
  • 1 tl. Bakpoeder

Versiering

  • Gepofte en gekleurde rijst  (Manna)
  • 200 gr. Roomboter(ongezout en op kamertemperatuur)
  • 200 gr. Poedersuiker

Benodigdheden

Cupcakes

  • Beslagkom
  • Handmixer
  • IJslepel
  • Kannetje voor de melk
  • Lepel
  • Papieren cupcake vormpjes
  • Muffinblik

Koekjes

  • Steelpannetje
  • Koekvormpjes | Vlinder
  • Deegroller
  • Houten pollepel
  • Beslagkom
  • Bakpapier
  • Keukenspatel
  • Rooster

Versiering

  • Beslagkom
  • Staafmixer

Voorbereiding

Cupcakes

Verwarm de oven voor tot 180*C

Meng de boter, het zelfrijzend bakmeel en de witte basterdsuiker in de beslagkom.

Voeg de eieren en vanillesuiker toe en mix dit alles door elkaar.

Voeg tijdens het mixen de melk lepel voor lepel toe.

Leg in de muffinblik de papieren vormpjes en verdeel het beslag met behulp van de ijslepel in gelijke porties.

Bak ze in ongeveer 18 minuten gaar.

Tip

Steek de satéhprikker in een van de cupcakes, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar., zit er nog nat beslag aan de prikker kun je de baktijd nog met een paar minuten verlengen.

Laat de cupcakes de eerste 10 minuten buiten de oven afkoelen in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

Mochten de cupcakes boven de vormpjes uit zijn gerezen, leg er dan zodra je ze buiten de oven in het muffinblik laat afkoelen, een houten snijplank op.

Koekjes

Verhit de boter in het steelpannetjes tot deze wat bruin gaat zien, roer dit zachtjes door met de pollepel. Hierna even af laten koelen

Verwarm de oven voor op 200°C of als jullie een hetelucht-oven hebben op 180°C.

Bekleed de bakplaat met het bakpapier.

Strooi wat bloem op het aanrecht, hier kunnen je straks het deeg op leggen en met de deegroller plat rollen.

Meng alle ingrediënten in de beslagkom en giet hier de afgekoelde boter overheen, nu kunnen jullie het deeg gaan kneden. Als het deeg een mooi glad geheel geworden is kunnen jullie het op het met bloem bestrooide deel van het aanrechtblad leggen, met de deegroller rollen jullie het nu plat.

Druk de vlindervormpjes in het platte deeg en snijd met het mes de vlinder vervolgens in de lengte in tweeën. Met behulp van de spatel kunnen jullie ze nu voorzichtig van het aanrecht afscheppen en op het bakpapier leggen.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Laat de koekjes buiten de oven op een rooster goed afkoelen!

Botercrème

Mix in ongeveer 10 minuten de roomboter en de poedersuiker in de beslagkom op volle snelheid.

Vlinder Cupcake

Zodra de cupcakes en de koekjes afgekoeld zijn kun je de cupcakes een voor een voorzien van een dikke laag botercreme.

Druk vervolgens twee vlinderhelften schuin in de botercrème en druk onder de vleugels als zijnde de bloemblaadjes wat kleine stukjes gepofte rijst.

Zet de cupcakes nu zeker anderhalf uur in de koelkast zodat de botercrème kan harden en dan is de vrolijke Lente traktatie klaar!

Fijne lente!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS