Piratenkoeken
Heerlijke, stoere Piratenkoekjes!
Geweldig leuke traktatie voor op school of op een feestje.
En het is nog eens super eenvoudig en snel te maken ook.
Ingrediënten
(Voor 4 personen)
4 Grote ronde koeken, zoals bv. Jodekoeken
100 g Pure chocolade
Engelse drop
Suikerglazuur*
Bereiding
De pure chocolade smelten in een schaal in de magnetron. De chocola moet er dik en vloeibaar uit komen. Hiermee het bovenste gedeelte van de koek bestrijken . Laten drogen.
Snijd wat gekleurde laagjes van de Engelse drop af. Hiervan kun je bijvoorbeeld ogen, ooglappen en mondjes snijden zoals op de foto. Vastplakken kan met het suikerglazuur.
Eventueel verder versieren met gekleurde suikerglazuur**.
Eet smakelijk!
* Suikerglazuur maak je door 200gram poedersuiker te vermengen met 1-2 eetlepels water en 2 theelepels gesmolten boter.
** Voor gekleurd suikerglazuur voeg je wat kleurstoffen toe, of vervang je 1 eetlepel water door siroop.