02/14/2010
Oude Wijvenkoek
Ouderwets lekkere koek!
Ingrediënten
- 2 dl Water
- 300 gr. Honing
- 300 gr. Stroop
- 5 gr. Olie
- 500 gr. Roggebloem
- 50 gr. Oude koek
- 5 gr. Anijszaad
- 2 gr. Zout
- 13 gr. Bakpoeder
- 50 gr. Bloem
- Extra bloem
Benodigdheden
- Pan
- Pollepel
- Bakblik
- Invetspray
Voorbereiding
Verkruimel de koek en breng de koek samen met het water, 200 gr. stroop en 200 gr.honing aan de kook.
Voeg al roerende het roggebloem toe.
Laat het rogge-deeg zeker twee dagen rusten.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed de overige honing en stroop, anijszaad,zout en bakpoeder door het deeg.
Spray het bakblik in en druk het deeg gelijkmatig en zachtjes in het blik.
Bestrooi de bovenkant van het deeg met bloem.
Bak de koek gaar in 1 uur.
Eet smakelijk!