Koekjes Bakken voor Moederdag
Een koekje van eigen deeg.
Geef mama of oma met Moederdag een koekje van eigen deeg bij de koffie.
Ingrediënten
- 125 gr, Boter
- 125 gr. Suiker
- 200 gr. Bloem
- 1 zakje Vanillepoeder
- 1 tl. Bakpoeder
- evt. een zakje Glazuur en wat sprinkels
Benodigdheden
- Steelpannetje
- Koekvormpjes (hartjes, sterretjes, bloempjes)
- Deegroller
- Houten pollepel
- Beslagkom
- Bakpapier
- Keukenspatel
Voorbereiding
Verhit de boter in het steelpannetjes tot deze wat bruin gaat zien, roer dit zachtjes door met de pollepel. Hierna even af laten koelen
Verwarm de oven voor op 200°C of als jullie een hetelucht-oven hebben op 180°C.
Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
Strooi wat bloem op het aanrecht, hier kunnen jullie straks het deeg op leggen en met de deegroller plat rollen.
Bereiding
Meng alle ingredienten in de beslagkom en giet hier de afgekoelde boter overheen, nu kunnen jullie het deeg gaan kneden. Als het deeg een mooi glad geheel geworden is kunnen jullie het op het met bloem bestrooide deel van het aanrechtblad leggen, met de deegroller rollen jullie het nu plat.
Druk de vormpjes in het platte deeg en met behulp van de spatel kunnen jullie ze nu voorzichtig van het aanrecht afscheppen en op het bakpapier leggen.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Variatietip
Je kunt de koekjes nog mooier maken door ze te versieren met gekleurde glazuur of chocolade glazuur.
Fijne Moederdag!