Glazuur
Zelf glazuur maken als versiering op vers gebakken koekjes of een cake.
Ingrediënten
- 200 gr. Poedersuiker
- Water
Benodigdheden
- Beslagkom
- Kannetje (voor het water)
- Eetlepel ( voor de kleur)
- Garde
Gekleurd glazuur
- Rood: 4 el. Bessensap
- Roze: 4 el. Grenadine limonadesiroop
- Geel: 3 el. Geconcentreerd sinaasappelsap
- Groen: 4 el. Groene limonadesiroop
- Blauw: 4 el. Blauwe sportdrank
Bereiding
Zeef de poedersuiker in de beslagkom, roer het water erbij (beetje bij beetje.) Tot er een mooi dik en glad papje ontstaat.
Wil je gekleurd glazuur, meng dan eerst beetje bij beetje de limonadesiroop door de gezeefde poedersuiker, daarna steeds een beetje water toevoegen tot het een dik en glad papje wordt.
Tip
Zodra het glazuur klaar is, kunnen jullie de koekjes, cake, taart of muffins gaan versieren. Zorg er wel voor dat deze goed afgekoeld zijn voor jullie ze gaan versieren.
Het glazuur moet nu ongeveer anderhalf uur uitharden.
Eet smakelijk!