Lieveheersbeestjes Cupcakes Traktatie

Lieveheersbeestjes Cupcakes

Een heerlijke Lente traktatie voor kinderen die gek zijn op Lieveheersbeestjes!

Ingrediënten

Cupcakes

  • 125 gr. boter
  • 125 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr. witte basterdsuiker
  • 2 Eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el. Melk

Fondant

  • 450 gr Poedersuiker
  • 2 el. Water
  • 1,5 tl. Gelatinepoeder (afgestreken schepjes)
  • 2 tl. Glycerine
  • 1,5 el. Glucosestroop
  • Groene voedsel kleurstof (pasta of druppels)

Marsepein

  • 225 gr. Gemalen amandelen
  • 115 gr. Poedersuiker
  • 1,5 tl. Citroensap
  • 115 gr. Kristalsuiker
  • 1 Ei
  • 1 Eidooier
  • 3 druppels Vanille-essence (pasta of druppels)

Benodigdheden

Cupcakes

  • Beslagkom
  • Handmixer
  • IJslepel
  • Kannetje voor de melk
  • Lepel
  • Papieren cupcake vormpjes
  • Muffinblik

Fondant

  • Steelpannetje
  • Eetlepel
  • Theelepel
  • Houten pollepel
  • Plastic wegwerphandschoentjes
  • Huishoudfolie
  • Spuitzak (smalle spuitkop)

Marsepein

  • Beslagkom
  • Kleinere mengkom
  • Rasp
  • Vork
  • Pollepel
  • Zeef
  • Schilmesje
  • Theelepel

Voorbereiding

Cupcakes

Verwarm de oven voor tot 180*C

Meng de boter, het zelfrijzend bakmeel en de witte basterdsuiker in de beslagkom.

Voeg de eieren en vanillesuiker toe en mix dit alles door elkaar.

Voeg tijdens het mixen de melk lepel voor lepel toe.

Leg in de muffinblik de papieren vormpjes en verdeel het beslag met behulp van de ijslepel in gelijke porties.

Bak ze in ongeveer 18 minuten gaar.

Tip

Steek de satéhprikker in een van de cupcakes, als de prikker er schoon uitkomt zijn de cakejes gaar, zit er nog nat beslag aan de prikker kun je de baktijd nog met een paar minuten verlengen.

Fondant

Als eerste los je op een laag vuurtje het gelatinepoeder op in de 2 eetlepels water, roer dit zachtjes door met de pollepel. Vervolgens kun je de glycerine en het glucosestroop al roerdende toevoegen.

Zodra dit een mooi glad mengsel is geworden, kun je de pan van het vuur halen en steeds al roerende wat van het poedersuiker toevoegen. zorg er wel voor dat het mengsel niet gaat klonteren.

Wanneer het bijna onmogelijk wordt om nog te roeren, kun je de plastic handschoentjes aan trekken en het fondant deeg uit de pan halen, het laatste beetje poedersuiker kun je er nu doorheen kneden, kneed het geheel goed stevig zodat er geen luchtbelletjes ontstaan in het deeg.

Kneed de groene voedselkleurstof (4 à 5 druppels) er eerst stevig doorheen.

Stop een gedeelte van het fondant in de spuitzak.

Marsepein

Zeef de poedersuiker in de beslagkom en voeg daarna al roerend met de pollepel de kristalsuiker en de gemalen amandelen toe.

Klop in de kleine mengkom het ei en de ei-dooier, het citroensap en de vanille door elkaar.

Bestuif je aanrecht met wat poedersuiker en kneed het marsepein-deeg hierop tot het glad en stevig is.

Verdeel het marsepein in 2 stukken. Voeg bij het ene stuk 2 drupples rode voedselkleurstof toen en bij het andere stuk twee druppels bruine voedelskleurstof. En kneed vervolgens elk portie goed, zodat de kleur goed vermengt met het marsepein.

Bereiding

Stap 1

Laat de cupcakes de eerste 10 minuten buiten de oven afkoelen in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

Mochten de cupcakes boven de vormpjes uit zijn gerezen, leg er dan zodra je ze buiten de oven in het muffinblik laat afkoelen, een houten snijplank op.

Na een paar minuten zijn ze dan mooi plat, zodat je ze strakker kunt bekleden.

Stap 2

Spuit het groene fondant met een golvende, korte beweging op de cupcakes, zo krijgt elke cupcake een grasveldje.

Stap 3

Draai van het rode marsepein kleine balletjes en verdeel het bruine marsepein in twee gelijke delen, draai van een deel kleine balletjes en van het andere deel kleine stippen.

Stap 4

Maak nu van alle kleine marsepein-balletjes schattige lieveheersbeestjes.

Stap 5

Als het goed is heb je nu een hele rij lieveheersbeestjes.

Stap 6

Zet op elke cupcake twee lieveheersbeestjes in het gras.

Fijne Lente!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS