Gestapelde Kerstboom Koekjes Traktatie

Gestapelde Kerstboom Koekjes

Trakteer jullie gasten deze kerst op een hoge groene en smakelijke kerstboom!

Ingrediënten

Koekjes

  • 250 gr. Boter (ongezout en op kamertemperatuur)
  • 500 gr. Kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl. Vanille-extract
  • 625 gr. Meel
  • Snufje zout
  • Extra suiker

Botercreme

  • 200 gr. Roomboter(ongezout en op kamertemperatuur)
  • 200 gr. Poedersuiker
  • Groene voedselkleurstof (pasta of druppels)

Decoratie

  • Chocolaatjes in kleine papieren-cupjes
  • Kleine kerst suikerfiguurtjes

Benodigdheden

Koekjes

  • Koekjesuitsteekvorm (Ster – 4 verschillende maten)
  • 2 Beslagkommen
  • Staafmixer
  • Bakpapier
  • Huishoudfolie
  • Diep bord
  • Theelepel
  • Glas

Botercrème

  • Beslagkom
  • Staafmixer

Voorbereiding

Koekjes

Voor een kerstboom heb je 8 sterren nodig, twee van elke maat.

Mix in de beslagkom de boter helemaal zacht en voeg de suiker toe, mix het geheel tot de suiker helemaal opgenomen is door de boter.

Klop het ei in de andere beslagkom los en voeg vervolgens het vanille-extract toe. Mix op de laagste stand het bloem en zout erbij.

Schraap met de pannenlikker het beslag dat aan de zijkant van de beslagkom zit op het deeg en leg een stuk huishoudfolie op het deeg, zet de beslagkom met deeg daarna 10 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met het bakpapier.

Giet de extra suiker in het diepe bord en maak hiervan een dunne laag op de bodem van het bord.

Haal met de theelepel steeds het deeg uit de beslagkom en rol van deze stukjes deeg balletjes in je handen, rol deze deegballetjes door het bord met suiker, leg de deegballetjes op de beklede bakplaat en druk ze plat met het glas, hierna kun je de uitsteekvormpjes in het deeg drukken, verwijder voorzichtig het deeg dat aan de buitenzijde van het vormpje zit en haal dan het uitsteekvormpje van het deeg.

Bak de koekjes gaar en goudbruin in ongeveer 15 minuten, laat de koekjes de eerste 10 minuten buiten de oven afkoelen op de bakplaat, daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

Botercrème

Mix met de staafmixer in ongeveer 10 minuten de roomboter en de poedersuiker in de beslagkom op volle snelheid.

Voeg als laatste een paar druppels groene voedselkleurstof toe en mix het geheel op een lagere snelheid nog eens 2 minuten door.

Bereiding

Stap 1

Smeer eerst de grootste ster in met de groene botercrème en leg de andere grootste ster er direct  bovenop, zo danig dat de punten van de bovenste ster tussen de punten van de onderste ster uitsteken, zodat ze elkaar niet overlappen. Bouw de kerstboom op deze manier steeds hoger, door steeds twee kleinere sterren te plaatsen.

Stap 2

Smeer de laatste en bovenste ster ook in met de groene botercrème en druk daar een van de kerst suiker figuurtjes in als zijnde de piek.

Stap 3

Verwijder het papieren cupje van het chocolaatje en smeer de bovenkant van het chocolaatje in met een laag botercrème, zet de kerstboom er boven op. En jullie Kerst Traktatie is klaar!

Prettige Kerstdagen!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS