Donuts Recept

MamaBende Melding

Er is een interne fout opgetreden. Onze excuses voor dit ongemak.

Breng alstublieft onze webmaster op de hoogte.

Stuur melding

Een echt Amerikaanse traktatie!

Ingrediënten

  • 600gr. Bloem
  • 100gr. Roomboter
  • 400gr. Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 6 Eieren
  • 4dl. Melk
  • 1 zakje Bakpoeder
  • Zonnebloemolie
  • 4tl Vanille-essence
  • snufje Zout
  • snufje Nootmuskaat

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Staafmixer met deeghaken
  • Zeef
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpje (klein en rond)
  • Koffiekopje
  • Wok
  • Spatel
  • Bord
  • Keukenpapier

Bereiding

Meng in de beslagkom de boter, suiker, vanillesuiker en de eieren.

Voeg daarna de melk, zout, nootmuskaat en vanille-essence toe.

Zeef de bloem en bakpoeder beetje bij beetje door het eimengsel.

Kneed het geheel nu met een dichte hand (vuist)tot een stevige bal.

Bestuif je werkblad met wat bloem en leg de deegbal op het bloem.

Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter.

Druk de opening van het koffiekopje in het deeg (net zo vaak als mogelijk is.)

Druk daarna het kleine uitsteekvormpje in de deeg-rondjes,

verwijder het kleine deeg-rondje en verwijder het overtollige deeg, dat aan de zijkanten zit.

Giet de zonnebloemolie in de wok en zet de hittebron aan, zorg dat de olie goed heet wordt.

Daarna kun je met de spatel de deeg-rondje één voor één in de hete olie goudbruin worden.

Bekleed het bord met keukenpapier, zodra een donut goudbruin gebakken is,

kun je deze er voorzichtig weer uithalen en uitlaten lekken op het keukenpapier.

Wanneer de donuts allemaal gebakken, uitgelekt en afgekoeld zijn, zijn ze klaar om opgegeten te worden!

Eet Smakelijk!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS