Donuts met Witte Chocola Traktatie

Donuts met Witte Chocola

Lekkere donuts voor fans van witte chocolade.

Ingrediënten

Donuts

  • 600gr. Bloem
  • 100gr. Roomboter
  • 400gr. Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 6 Eieren
  • 4dl. Melk
  • 1 zakje Bakpoeder
  • Zonnebloemolie
  • 4tl Vanille-essence
  • snufje Zout
  • snufje Nootmuskaat

De versiering

  • zakje wit glazuur
  • 1 reep witte chocolade

Benodigdheden

Donuts

  • Beslagkom
  • Staafmixer met deeghaken
  • Zeef
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpje (klein en rond)
  • Koffiekopje
  • Wok
  • Spatel
  • Bord
  • Keukenpapier

De versiering

  • Bakje met heet water
  • Rasp
  • Botermesje
  • Bordje

Voorbereiding

Meng in de beslagkom de boter, suiker, vanillesuiker en de eieren.

Voeg daarna de melk, zout, nootmuskaat en vanille-essence toe.

Zeef de bloem en bakpoeder beetje bij beetje door het eimengsel.

Kneed het geheel nu met een dichte hand (vuist)tot een stevige bal.

Bestuif je werkblad met wat bloem en leg de deegbal op het bloem.

Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter.

Druk de opening van het koffiekopje in het deeg (net zo vaak als mogelijk is.)

Druk daarna het kleine uitsteekvormpje in de deeg-rondjes,

verwijder het kleine deeg-rondje en verwijder het overtollige deeg, dat aan de zijkanten zit.

Giet de zonnebloemolie in de wok en zet de hittebron aan, zorg dat de olie goed heet wordt.

Daarna kun je met de spatel de deeg-rondje één voor één in de hete olie goudbruin worden.

Bekleed het bord met keukenpapier, zodra een donut goudbruin gebakken is,

kun je deze er voorzichtig weer uithalen en uitlaten lekken op het keukenpapier.

Bereiding

Wanneer de donuts allemaal gebakken, uitgelekt en afgekoeld zijn, zijn ze klaar om versierd te worden.

Verwarm het zakje glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Rasp de chocolade reep boven het bordje.

Smeer de donuts een voor een in met een dikke laag glazuur, sprenkel direct na het aanbrengen van het glazuur wat chocorasp over het glazuur, zodat wanneer het glazuur uithard de chocorasp er vast in blijft zitten.

Laat het glazuur nu zeker anderhalf uur goed uitharden en dan is deze overheerlijke trakatie helemaal klaar.

Fijne verjaardag!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS