Arretjescake
Een heerlijke cake uit Grootmoederstijd!
Ingrediënten
- 500gr. Bruine basterdsuiker
- 2 Eieren
- 9 el. Cacaopoeder
- 500gr. margarine + beetje extra voor het invetten
- 550 gr. Mariakaakjes
Benodigdheden
- 2 Beslagkommen
- Cakeblik
- Staafmixer
- Steelpannetje
- Pollepel
- Eetlepel
- Pannenlikker
Bereiding
Meng in de beslagkom de basterdsuiker en de eieren. Meng lepel voor lepel de cacaopoeder erbij.
Verkruimel in de andere beslagkom de mariakaakjes in kleine stukjes.
Smelt de margarine op een laag vuurtje in het pannetje.
Voeg nu om en om de margarine en de koekstukje toe aan het ei-suikermengsel.
Roer het geheel goed door met de pollepel.
Vet het bakblik in en vul het bakblik met het mengsel.
Laat het geheel nu zeker twee uur opstijven in de vriezer, je kunt er ook voor kiezen om de Arretjescake te laten opstijven in de koelkast, maar laat het geheel dan de hele nacht in de koelkast staan.
Na het opstijven kun je de cake uit het blik halen en in mooie gelijke plakken snijden.
Eet smakelijk!