Popcorn Maken
Lekkere warme zelf gepofte popcorn tijdens de film!
Gezellig samen met je kinderen op een regenachtige woensdagmiddag, met een schaal eigengemaakte popcorn naar hun lievelingsfilm kijken.
Pof de mais in kleine porties, omdat de pofmais 8x in omvang toeneemt.
Ingrediënten
- Pofmais
- Maiskiemolie
- Suiker of Zout
- Kan met water
Benodigdheden
- Pan met deksel
- Schaal
- Eetlepel
- Pollepel
Voorbereiding
Verhit de pan met een klein scheutje olie op een hoge hittebron.
Probeer af en toe met een paar korrels of de pan heet genoeg is, als ze hard ronddraaien in de pan of meteen poffen is de temperatuur goed.
De pan moet goed heet zijn, de maïs poft namelijk pas als de pan zo’n 200°C is.
Doe de maïskorrels in de hete pan, schud snel om als er olie gebruikt wordt en leg meteen de deksel op de pan. Doe dat zo dat de stoom die ontstaat kan ontsnappen en de popcorn niet.
Kijk niet in de pan tijdens het poffen, zet de hittebron uit als het stil wordt onder de deksel.
Bereiding zoete popcorn
Als de popcorn klaar is kun je deze vanuit de pan in de schaal gieten. Vervolgens schep je een paar eetlepels poedersuiker in de hete pan met even zoveel lepels water, laten oplossen en heel licht laten caramelliseren en vervolgens doe je de popcorn terug in de pan.
Hierna moet je snel alles met de pollepel door elkaar roeren, de suikerstroop wordt dan helemaal krokant en knapperig na afkoelen.
Bereiding zoute popcorn
Zodra het stil is geworden in de pan, zet je de hittebron af en roer je met de pollepel een snufje zout door de popcorn, vervolgens weer iets laten opwarmen, daarna in de schaal laten afkoelen.
Eet smakelijk!