Paashaas Sushi Recept

Paashaas Sushi

Na een drukke Paasdag, samen genieten van een snelle en gezonde snack!

De sushi is dé snack uit Japan, hoewel oorspronkelijk afkomstig uit Z.O. Azië, waarvan het hoofdbestanddeel met rijstazijn aangezuurde rijst is (sushi meshi of sumeshi).

De vorm die men uiteindelijk aan de rijst geeft en de andere bestanddelen bepalen het type sushi

Samen met jouw zoon of dochter maak je deze Pasen, het type Paashaas Sushi!

Ingrediënten

  • Sushi plakrijst
  • 1 eetlepel (rijstewijn)Azijn
  • 3 Zeewiervellen (Nori)
  • Soyasaus
  • Wasabie
  • Japanse mierikswortel
  • 1 Avocado
  • Komkommer
  • 1 Lente-uitje
  • 1 Pakje krabsticks
  • 1 Moot zalm van de visboer

Benodigdheden

  • Pan
  • Bamboe rolmatje (Masaki)
  • Schilmes
  • Snijplank
  • Lepel
  • Huishoudfolie
  • Schaar
  • Bord of serveerschaal
  • 2 Schaaltjes
  • Eetstokjes

Voorbereiding

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.

Snijd de zalm in smalle reepjes (bewaar een klein beetje zalm voor de finishing toush) en snijd de krabsticks in de lengte door.

Verwijder het zaad uit de komkommer en snij deze vervolgens in dunne smalle reepjes, snij vervolgens de avocado in dezelfde smalle reepjes als de komkommer. De lente-ui kun je hierna ook in reepjes snijden.

Als de rijst gaar is, kun je deze afgieten en daarna het azijn er doorheen roeren.

Bereiding

De kinderen kunnen je nu heel erg goed helpen.

Het gezichtje

Leg het bamboerolmatje op het aanrecht.

Op het bamboerolmatje leg je een zeewiervel, schep met de lepel het zeewiervel vol met de warme rijst totdat je een laag rijst van ongeveer 8 mm dikte hebt. Aan de bovenkant van het zeerwiervel houdt je in verband met het oprollen een rand van 1 cm leeg.

Vervolgens leg je in het midden van de rijst over de gehele breedte van het zeewiervel een strook zalm, komkommer, avocado, en lente-uitjes.

Rol nu het bamboerolmatje met de sushi op, rol naar voren dus van je af, het geheel strak op, de rand van 1 cm die je leeg gelaten maak je nat met wat water en je vingers, hierdoor zal het zeewiervel aan elkaar gaan kleven. Rol nu de sushi helemaal dicht.

Pak de sushirol nu goed in in huishoudfolie en laat dit nog een kwartiertje goed opstijven in de koelkast.

De oortjes

De oortjes van de paashaas maak je op dezelfde manier als het gezichtje alleen gebruik je nu veel minder rijst (4 mm) en verse vis en groente.

Als de twee rollen sushi goed stijf geworden zijn in de koelkast, kun je voorzichtig het huishoudfolie verwijderen en de rollen in kleine schijfjes gaan snijden, zorg er wel voor dat alle schijfjes van zowel de gezichtjes als van de oortjes van gelijke dikte zijn.

Finishing Touch

Op de schaal kun je nu de dikke en dunne sushi neerleggen zodat er kleine paashaasjes onstaan (zie foto), van de overgebleven zalm maak je oogjes op de paashaasjes. Van het laaste zeewiervel kun je een neusje en snorharen knippen en daar de paashaas echt mee afmaken.

In de twee schaaltjes serveer je de sausjes als dip, als de wasabi te dik is kun je deze aanlengen met wat water.

Serveer de sushi op kamertemperatuur, uiteraard met echte oosterse eetstokjes.

Fijne Paasdagen!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS