Paaseieren in de vorm van een Legoblokje

Paas – Eigo

Welke jongen, of hij nu 4 of 40 is, wil niet zulke coole eieren bij de Paasbrunch!

Deze Eigo’s zijn een leuke variatie op het normale eieren beschilderen rond de paasdagen.

En zullen door jouw kleine bouwers als heuse schatten behandeld worden.

Benodigheden

  • 6 eieren
  • Plakaatverf
  • Verfkwastje
  • Hobbylijm
  • Lijmkwastje
  • 36 Kokindjes
  • Mesje
  • Snijplank

Decoratie eieren

Ei uitblazen & schoonmaken

Prik met de eierprikker een gaatje in de onderkant van het ei, je kunt hier ook een speld voor gebruiken. Herhaal dit aan de andere kant van het ei, maar dit gaatje moet iets groter zijn (2 of 3 mm), gebruik nu de dikkere naald.
Aan de onderkant, waar het kleinste gaatje zit, ga je voorzichtig het ei door leegblazen. Neem hier wel de tijd voor, het is net als met de mond ballonen opblazen erg zwaar.

BELANGRIJK: Het ei van binnen schoonmaken doe je door het ei vol te laten lopen met lauwwarm water en een zacht schoonmaakmiddel (het liefst met groene zeep). Spoel goed na. Herhaal dit net zo lang, tot er schoon water uitkomt. Door het laatste spoelwater doe je een beetje scheutje azijn mee spelen. Laat het ei maximaal 3 dagen drogen met het grote gaatje naar beneden.

Versierde eieren voor bij de Paasmaaltijd

Kook de eieren voor ongeveer 10 minuten, ze zullen dan echt niet groen worden van binnen, giet de eieren af, laat ze goed schrikken en op een theedoek afkoelen en opdrogen.

Snij van alle kokindje op gelijke hoogte de bolle kant eraf, zodat je 36 platte rondjes overhoudt.

Bereiding

Zodra de eieren goed afgekoeld zijn kun je de eieren gaan voorzien van de platte droprondjes, plak de kokindjes vast op het ei met behulp van de hobbylijm. Laat dit nu goed drogen.

Nadat de eieren met opgeplakte kokindjes goed droog zijn kunnen jullie ze gaan beschilderen in de echte Lego® kleuren; rood, geel, blauw, zwart. wit en groen. Laat de Eigo’s nu zeker een uur drogen.

Variatietip

Deze Eigo’s komen natuurlijk het beste tot hun recht op een mooie ondergrond, een echte Lego® straat of Lego® bouwplaat.

Fijne Paasdagen!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS