Marsepein Fruit
Heerlijk zelfgemaakt fruit van marsepein.
Ingrediënten
- 225 gr. Gemalen amandelen
- 115 gr. Poedersuiker
- 1,5 tl. Citroensap
- 115 gr. Kristalsuiker
- 1 Ei
- 1 Eidooier
- 3 druppels Vanille-essence
- 6 verschillende voedselkleurstoffen (Oranje, Rood, Groen, Bruin, Geel, Rose)
- Handjevol kruidnageltjes
Benodigdheden
- Beslagkom
- Kleinere mengkom
- Rasp
- Vork
- Pollepel
- Zeef
- Penseel
- Schilmesje
- Theelepel
- Papieren mini-cupcake vormpjes
Voorbereiding
Zeef de poedersuiker in de beslagkom en voeg daarna al roerend met de pollepel de kristalsuiker en de gemalen amandelen toe.
Klop in de kleine mengkom het ei en de ei-dooier, het citroensap en de vanille door elkaar.
Bestuif je aanrecht met wat poedersuiker en kneed het marsepein-deeg hierop tot het glad en stevig is.
Bereiding
Verdeel het marsepein in 5 stukjes. Voeg bij elk van deze stukjes 2 kleurstof druppels toe (niet de bruine!) en kneed vervolgens elk portie goed, zodat de kleur goed vermengt met het marsepein.
Sinaasappeltjes
Om sinaasappeltjes te maken draai je kleine balletjes van het oranje marsepein en rol je ze voorzichtig over de fijne rasp.
Steek daarna een kruidnagel in het balletje met het kopje naar buiten als zijnde het steeltje.
Appeltjes
Voor de appeltjes ril je kleine balletjes van een stukje groen en een stukje rood marsepein.
Steek daarna een kruidnageltje met het kopje naar binnen als zijnde het steeltje.
Banaantjes
Rol van het geel gekleurde marsepein banaantjes en teken er met de bruine voedselkleurstof bruine lijntjes op.
Druiventrosjes
Draai van het groene marsepein hele kleine balltjes en druk ze tegen elkaar aan als een druiventros.
Aan de bovenkant van elk druiventrosje steek je een kruidnageltje met het kopje naar beneden als zijnde het steeltje.
Zodra al het marsepeinen fruit klaar is kun je ze per stuk in de cupcake vormpjes leggen.
Fijne pakjesavond!