Bananen Beignets
Een bijzondere verrassing op Oudejaarsavond!
Ingrediënten
- 250 gr. Bloem
- 1/3 flesje bruin bier (de alcohol verdampt door de hitte)
- 10 grote rijpe bananen
- Snufje zout
- Bus poedersuiker
Benodigdheden
- Frituurpan met nieuw vet
- Schilmesje
- Beslagkom
- Staafmixer
- Schuimspaan
- Bord met keukenpapier
- Serveerschaal
Bereiding
Maak in de beslagkom een dik beslag van het bloem met het bier en het zout.
Verwarm de frituurpan op tot 180°C
Pel de bananen en snijd elke banaan in de lengte doormidden en verdeel daarna elke helft in drie gelijke stukken.
Dompel de stukken in het beslag en bak ze daarna in de kokende olie tot ze lichtbruin geworden zijn.
Haal de bananen beignets met de schuimspaan uit de olie laat ze even uitlekken boven de frituurpan en leg ze daarna op het bord met keukenpapier.
Zodra het vet er genoeg uitgetrokken is kunnen jullie de bananen beignets op de serveerschaal leggen.
Bestrooi de bananen beignets met poedersuiker en jullie Oudejaarsavond traktatie is klaar!
Variatietip
Deze traktatie is een heerlijke aanvulling op tafel naast de Oliebollen en Appelflappen.
Gelukkig Nieuwjaar!