Broccolitaart met Amandel en Peer
Lust je kind geen broccoli? Bijna elke kind is gek op de smaak van peer!
In 45 minuten een heerlijke vegetarische quiche voor 4 personen op tafel.
Deze hartige taart is ook lekker als lunchgerecht voor 6 personen, met bijv een frisse salade er naast.
Ingrediënten
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 500 gr. broccoli
- 100 gr. gepelde amandelen
- 2 handperen
- 3 el. paneermeel
- 4 eieren
- Peper & zout
- 1,5 dl. creme fraise
- 100 gr. belegen kaas (in plakken gesneden)
Benodigdheden
- Pan
- Vergiet
- Taartvorm/springvorm
- Snijplank
- Beslagkom
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°c.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes.
Kook de broccoli gedurende 4 minuten, giet ze af en spoel er koud water overheen.
Hak de amandelen grof.
Schil de peren, haal de klokhuizen eruit en snijd de peren in dunne plakjes
Bereiding
Vet de taartvorm in en bekleed deze met de ontdooide bladerdeegplakjes
Bestrooi de deegbodem met het paneermeel en verdeel de peer erover.
Leg de broccoli en noten op de peer.
Klop de eieren los met peper, zout en de creme fraise.
Schenk het eiroommengsel over de taart en dek het geheel af met de plakken kaas.
Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin.
Variatietip
In plaats van broccoli is courgette ook lekker.
Eet smakelijk!