Bloemkool Kaastaart Recept

Een overheerlijke en gezonde quiche

Deze overheerlijke hartige taart is eenvoudig te bereiden.

In ongeveer 40 minuten zet je een gezonde en feestelijke maaltijd op tafel.

Want welk kind eet nu niet graag taart?!

Ingrediënten

  • 6 plakjes Diepvriesbladerdeeg
  • 400 gr. Bloemkool in roosjes
  • 4 Eieren
  • 4 el. Creme fraise
  • Zout & peper
  • 1 tl. Paprikapoeder
  • 100 gr. Kruidenroomkaas (bijv Paturain)

Benodigdheden

  • Pan
  • Beslagkom
  • Garde
  • Taartvorm
  • Vergiet

Voorbereiding

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.

Kook de bloemkoolroosjes in 8 minuten beetgaar en laat ze daarna uitlekken in de vergiet.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereiding

Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg.

Klop in de beslagkom de eieren los met de creme fraise, zout, peper en paprikapoeder.

Voeg als laatste de kruidenroomkaas toe.

Verdeel de bloemkoolroosjes over de bladerdeegbodem en schenk het eimengsel er over.

Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven.

Bak de taart in ongeveer 25 min gaar en goudbruin.

Variatietip

Uiteraard is deze taart ook heerlijk met broccoli

Eet smakelijk!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS