Appelflappen
Een overheerlijke oudejaarsavond traktatie!
Ingrediënten
- 250 gr. Bloem
- 1/3 flesje bruin bier (de alcohol verdampt door de hitte)
- 10 zure appels
- Snufje zout
- Bus poedersuiker
Benodigdheden
- Frituurpan met nieuw vet
- Schilmesje
- Appelboor
- Beslagkom
- Staafmixer
- Schuimspaan
- Bord met keukenpapier
- Serveerschaal
Bereiding
Maak in de beslagkom een dik beslag van het bloem met het bier en het zout.
Verwarm de frituurpan op tot 180°C
Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Snijd de holle appels in 6 ongeveer gelijke plakken.
Dompel de plakken in het beslag en bak ze daarna in de kokende olie tot ze lichtbruin geworden zijn.
Haal de appelflappen met de schuimspaan uit de olie laat ze even uitlekken boven de frituurpan en leg ze daarna op het bord met keukenpapier.
Zodra het vet er genoeg uitgetrokken is kunnen jullie de appelflappen op de serveerschaal leggen.
Bestrooi de appelflappen met poedersuiker en jullie heerlijke traktatie voor Oudejaarsavond is klaar!
Gelukkig Nieuwjaar!