Aardappelpannekoek
Overheerlijke zelf gemaakte aardappel pannenkoeken!
Ingrediënten
- 1 kg. Aardappelen
- Zonnebloemolie
- Peper en zout
Benodigdheden
- Aardappelschilmesje
- Rasp
- Koekenpan
- Beslagkom of schaal
- Keukenspatel
- Keukenpapier
Voorbereiding
Schil de aardappelen en spoel ze goed af onder de koude kraan, laat de aardappelen even uitlekken op het keukenpapier en rasp ze daarna boven de schaal.
Bereiding
Verhit wat olie in de koekenpan en vul de pan met een dunne laag aardappelrasp, draai de aardappel-laag met de spatel in een keer om en bak de pannenkoek aan weerskanten goudbruin.
Bak op deze manier alle aardappelrasp tot mooie dunne goudbruine pannenkoeken.
Je kunt de aardappel pannenkoeken op smaak brengen met een snufje zout en peper.