Zwarte Piet Surprise Knutselen

Zwarte Piet Surprise

Samen een grappige Zwarte Piet knutselen van een wc-rolletje.

Benodigdheden

  • WC-rolletje
  • Gekleurd papier (wit, zwart, blauw, groen, rood en geel)
  • Crêpepapier (zwart en rood)
  • Schaar
  • Plakband
  • Knutsellijm
  • Lijmkwastje
  • Wattenbolletjes
  • Potlood
  • Liniaal

Knutseluitleg

Het lijf

Smeer het WC-rolletje in met de knutsellijm en rol het blauwe papier er strak omheen, aan de achterkant kun je de overgebleven flap afknippen.

Het gezicht

Teken een gezichtsvormpje op het zwarte papier en knip deze uit, knip uit het rode papier een klein mondje en uit het groene papier twee kleine rondjes voor de ogen. Plak de ogen en de mond op het gezichtsvormpje.

Vouw om de wattenbolletjes een stukje zwart crêpepapier.

Teken twee kleine rondjes uit het gele papier en knip in het midden daar weer een rondje uit voor de oorringen.

De broek

Knip uit het groene papier een strook met een breedte van ongeveer 3 cm uit en plak deze aan de onderkant van het WC-rolletje vast.

De armen en benen

De armen en benen maak je door muizentrapjes te vouwen

Trek met behulp van de liniaal in de lengte van het groene papier 4 stroken en het blauwe papier 4 stroken met een breedte van 2 cm. Knip de stroken uit en plak deze per twee (groen/blauw) in een hoek van 90° aan elkaar en vouw de stroken om en om over elkaar heen, totdat de stroken helemaal opgevouwen zijn.

De kraag

Knip uit het witte papier een strook met een breedte van ongeveer 2,5 cm en knip de onderkant golvend. Plak de kraag aan de bovenkant van het rolletje

De muts

Knip uit het blauwe papier een strook af met een breedte van 1,5 cm en knip uit het rode crepepapier een grote cirkel, plak de cirkel met plakbandstukjes vast aan een kant van de blauwe strook, plak de strook aan de achterkant vast.

Knip uit het groene papier een klein veer-vormpje en knip daar aan weerskanten kleine inkepingen in.

Zwarte Piet

Als eerste druk je vanaf de onderkant het wattenbolletje met zwartcrepepapier naar boven voor het hoofdje en haar. Plak het gezichtje half op de kraag en half op het zwarte bolletje. de muts kun je schuin over het gezichtje en het zwarte bolletje plakken. De “gouden” oorbellen kun je aan de zijkant van het gezichtje op het zwarte bolletje plakken.

Als laatste plak je de vier om en om gekleurde muizentrapjes op, als zijnde de armen en benen.

Variatietip

Voor de foto heb ik gebruik gemaakt van groen en blauw papier, maar om een leuke meisje Zwarte Piet te maken, kun je natuurlijk rood en roze papier gebruiken.

Fijne Pakjesavond!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS