Kastanje Poppetjes Knutselen

Kastanje Poppetjes

Een simpele herfstknutsel, maar oh zo leuk om te maken!

Benodigdheden

  • Kastanjes
  • Eikels
  • Cocktailprikkers
  • Zwarte stift (Edding)
  • Keukenpapier
  • Cadeaulinten
  • Knutsellijm

Voorbereiding

Ga samen op zoek in het bos of bij jullie in de straat naar de mooiste kastanjes. Veeg als jullie weer thuis zijn alle kastanjes goed droog met een keukenpapiertje.

Knutseluitleg

Draai als een schroef beweging de cocktail prikkertjes in de kastanjes en eikeltjes.

De Spin

Gebruik voor het lijfje een grote kastanje. Draai aan weerskanten van de grote kastanje vier cocktailprikkertjes schuin omhoog en breek ze op ongeveer 1/3 van het einde iets door, zodat de prikkers op echte spinnenpoten gaan lijken.

Gebruik voor het koppie een kleinere kastanje, draai in deze kastanje ook een cocktailprikker en draai deze tussen de twee voorste poten schuin naar beneden in het lijfje, Trek de prikker nu weer uit het lijfje en knip deze kort af. Nu kunnen jullie het kortere stokje weer in het lijfje steken.

Mannetje zittend op een steen

Gebruik voor het lijfje een langwerpige eikel en voor het koppie een klein eikeltje waar het dopje nog op zit, zodat het poppetje een petje op heeft. Voor de steen kunnen jullie een kastanje gebruiken.

Draai 4 prikkertjes in het lijfje en breek er een gedeelte vanaf, zodat het poppetje echte armen en benen krijgt.

Bovenin het lijfje draai je een prikkertje, breek deze kort af en en draai met een ander prikkertje een gat in het koppie, zodat je deze op het korte prikkertje kunt steken.

Nu komt het grappigtse gedeelte draai met een prikkertje een gat in de kont van het poppetje en draai een prikkertje in de kastanje, breek ook deze kort af en steek dit prikkertje in het gaatje van het lijfje, zodat het net lijkt of het poppetje echt op de kastanje zit.

Teken met de stift een gezichtje op het koppie en als finisching touch kunnen jullie het poppetje met een stukje cadeaulint een stropdasje geven.

De Kastanje Diva

Voor de diva hebben jullie twee kastanjes nodig en 6 prikkertjes en een kastanjeschil als baret.

Gebruik voor het lijfje een wat grotere kastanje en voor het koppie een kleinere, teken met de stift ogen, wimpers en een kusmondje op het koppie en draai een cocktailprikker aan de onderkant van het koppie, knip deze vervolgens kort af, draai met een andere prikker een gaatje aan de bovenkant van het lijfje en steek het koppie op het lijfje, draai 4 prikkers in het lijfje en knip deze af,a sl zijnde de armen en benen.

Om de diva goed te laten zitten, draai je aan de achterkant van het koppie schuin  naar beneden nog een prikker, als steuntje in de rug.

Met 3 verschillend gekleurde cadeaulinten kun je een sjaaltje maken, door deze te vlechten en bij haar om de hals te draperen.

Als laatste vul je de schil met een flinke klodder lijm en plak je deze schuin op het koppie van de diva, eventuele lijmresten veeg je makkelijk weg met een keukenpapiertje.

Veel knutselplezier!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS