Appelkandelaar
Appels zijn niet alleen lekker om op te eten, ze staan als kandelaar prachtig in een herfst decor op tafel
Deze ongewone kandelaar, gaat niet zo heel erg lang mee, maar staat natuurlijk prachtig op een decoratiebord voor kaarsen omringt met herftsbladeren.
Benodigdheden
- 3 grote rode appels (die goed rechtop blijven staan)
- 3 Kaarsen
- Bakpapier
- Schilmesje
- Citroensap
- Appelboor
- Deco-bord voor kaarsen
- Herfstbladeren
- Keukenpapier
- 1 Zwaar boek (de telefoongids)
Voorbereiding
Leg de herfstbladeren tussen een aantal vellen keukenpapier. Daar bovenop leggen jullie de telefoongids.
Na 24 uur kunnen jullie de bladeren droog tussen het keukenpapier uit halen.
Knutseluitleg
Met de appelboor, maak je een gat tot ongeveer halverwege het midden van elke appel. Maak het gat zo recht mogelijk.
Steek in elke gat een kaars. De kaarsen moeten echt stevig blijven zitten, is het gat te wijd dan kunnen jullie wat bakpapier om het eind van de kaars wikkelen en deze dan weer in het gat drukken.
Vervolgens kunnen jullie met het schilmesje leuke figuurtjes uit de appels snijden, om er voor te zorgen dat de uitgesneden figuurtjes niet bruin uitslaan kunnen jullie ze besprenkelen met citroensap.
Schik de kandelaars in een cirkel op het deco-bord en leg er de gedroogde herfstbladeren tussen en rondom.
Fijne Herfstvakantie!