Oud & Nieuw Hints Spel

Oud & Nieuw Hints

Een gezellig familiespel tijdens de jaarwisseling.

Hints is een spel waarbij niet gesproken mag worden. Hierbij moet iemand aan de rest van zijn of haar team duidelijk maken welk woord of welke woorden combinatie hij of zij uitbeeldt, zonder erbij te spreken.

Om het spel enigszins werkbaar te houden zijn er inmiddels algemene gebaren ontstaan om het begrip uit te beelden. Zo kan de uitbeelder eerst met het aangeven van de categorie (televisie, toneel, muziek, sport enz.) beginnen, vervolgens het aantal woorden door evenzoveel vingers in de lucht te steken.

Indien de uit te beelden opdracht uit meerdere woorden bestaat, geeft de uitbeelder vervolgens aan met welk woord deze begint om het uit te beelden door het overeenkomend aantal vingers in de lucht te steken.

Vervolgens kan de uitbeelder het aantal lettergrepen van het woord aangeven. Dat wordt meestal gedaan door het overeenkomend aantal vingers in de binnenzijde van de gestrekte elleboog te leggen.

Zo kan de opdracht in stukken worden gehakt, en wordt het uitbeelden gemakkelijker. Zo kan kikkerbil moeilijk worden uitgebeeld, maar leveren kikker en bil over het algemeen geen problemen op.

Bron: Wikipedia.nl

Benodigdheden

  • A4 Papier
  • Pen
  • Schaal
  • Schaar

Speluitleg

Vouw het papier in de lengte in dubbel en vouw het daarna nogmaals dubbel, de strook die nu overblijft vouw je drie maal dubbel, als je het papier nu weer uitvouwt heb je 12 kleine vakjes.

Knip deze 12 vakjes uit, schrijf op elke papiertje een leuke of grappige gebeurtenis van het afgelopen jaar.

  • Dat de Lama in de dierentuin bijna tegen papa aan spuugde.
  • Dat jullie in de zomer het laatste verstopte Paasei terug vonden in de tuin.

Vouw de papiertjes dubbel en leg ze in de schaal, hussel ze goed door elkaar.

Verdeel de gasten in twee teams, per team is steeds een persoon aan de beurt om via hints zijn of haar team te laten raden, wat er op het briefje staat die hij of zij getrokken heeft uit de schaal.

Raad het team dat aan de beurt is niet wat er op het briefje staat, dan mag het andere team proberen te raden wat er staat.

Raden zij het wel dan gaat de punt naar hen.

Fijne jaarwisseling en Gelukkig Nieuwjaar!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS