Etherische olie voor kinderen

De zomervakantie is helaas alweer ten einde en de meeste scholen zijn inmiddels ook weer begonnen. Voor kinderen kan school behoorlijk wat stress en druk opleveren. Je wilt ze hier natuurlijk zo goed mogelijk bij helpen, maar hoe? Heb je wel eens gedacht aan het gebruik van etherische oliën bij kinderen? Het gebruik van etherische oliën is al wel langer bekend, maar hoe kun je het toepassen als middel om stress te verminderen bij kinderen? Dat lees je allemaal in dit artikel!

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn oliën die gewonnen worden uit natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan onder andere kruiden, vruchten, bomen en bloemen. Wist je dat er voor één liter olie maar liefst 100 kilogram aan natuurlijk materiaal nodig is? Hierdoor is de olie wel heel geconcentreerd en heeft het een hele sterke geur. Je hoeft dan ook maar een paar druppeltjes per keer te gebruiken. Een etherische olie kun je op verschillende manieren toepassen. Je kunt de olie bijvoorbeeld mengen met een bodylotion voor toepassing op je huid of je voegt een paar druppeltjes olie toe aan een aroma diffuser. Er zijn ook speciale etherische oliën voor kinderen. Dit zijn blends die je kunt inzetten ter bevordering van de slaap, bij het verlichten van een verkoudheid of voor een vrolijk humeur. 

Aroma diffuser

Een aroma diffuser is een apparaatje waarmee je in huis de luchtvochtigheid op peil kunt houden en tegelijkertijd de lucht kunt zuiveren. Door er een paar druppeltjes van een etherische olie aan toe te voegen, ruikt de kamer ook nog eens heel lekker en heeft het een positieve werking op je lichaam en geest. Voor kinderen is dit een zeer prettige manier om etherische oliën toe te passen. Er zijn allerlei soorten aroma diffusers voor kinderen op de markt die je met een gerust hart bij je kind op de kamer kunt zetten. De olie wordt verdund met het water, wat vervolgens weer wordt verneveld in de lucht. Het is dus helemaal veilig om te gebruiken bij kinderen. 

Etherische olie voor kinderen

Voordelen van het gebruik van etherische oliën

Kinderen kunnen nogal wat stress ervaren op school of moeite hebben met slapen. Hierdoor worden ze humeurig en kunnen ze zelfs sneller ziek worden. Etherische olie kan worden ingezet om de nachtrust van je kind te bevorderen, om ze te helpen als ze zich wat verdrietig voelen of om sneller van een verkoudheid af te komen. Het zijn allemaal momentjes waarop je kind minder goed in zijn of haar velletje kan zitten, maar gelukkig kunnen etherische oliën daar goed bij helpen! Lavendel helpt bijvoorbeeld goed om te ontspannen, sinaasappel geeft een vrolijk humeur en citroen helpt bij het openen van de luchtwegen.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS