Eerlijk moederschap: voor welke streamingdienst kies je met kinderen?

Lineaire tv is duidelijk op zijn retour. In de leeftijdsgroep tot 35 jaar wordt er steeds minder ‘gewone’ tv gekeken. Streamingdiensten zijn uitermate populair. En als we eerlijk zijn, geldt dat zeker voor gezinnen. Als ouder gun je niet alleen je kinderen, maar ook jezelf wel eens een fijn rustmomentje. Even een half uurtje voor de buis en jullie kunnen er weer tegenaan. Zo kunnen jullie allemaal even uitschakelen totdat het weer tijd is om samen aan de slag te gaan.

Maar voor welke streamingdienst kies je met kinderen? Het aanbod is immers enorm groot. Stiekem wil je er zelf ook wel iets aan hebben als de kinderen op bed liggen. Gelukkig zijn er genoeg streamingdiensten die voor jong en oud leuk zijn. We zetten er een aantal op een rij.

Extra veel sport kijken

Heb je een aantal enorme sportfanaten in huis? Dan kies je voor uiteraard voor espn compleet en/of viaplay. Zo geniet je samen van meer mooie sportmomenten op televisie. Viaplay is relatief nieuw in Nederland, maar het aantal abonnees lijkt bijna met de dag toe te nemen. Zeker toen zij het alsmaar populairder wordende Formule 1 overnamen. Is jouw kind ook fan van Max Verstappen en mist hij geen enkele wedstrijd? Dan is een abonnement op Viaplay zeker iets wat je nodig hebt. Bovendien is het ook leuk om zelf gebruik van te maken. Zowel espn compleet als Viaplay beschikken over een steeds groter wordend aanbod. Zo is er voor ieder wel wat wils te vinden.

Netflix

Het lijkt wel alsof het met Netflix allemaal is begonnen. Netflix heeft het streamen van films en series op de kaart gezet. Inmiddels is het niet meer weg te denken uit het alledaagse leven. Niemand kijkt er meer van op als Netflix als werkwoord wordt gebruikt en bijna iedereen heeft wel eens een abonnement gehad of is nog altijd abonnee. Dat is ook niet vreemd gezien het enorme aanbod. Bovendien hebben ze voor alle leeftijdsgroepen een geschikt aanbod. Voor de allerkleinsten is er een geheel apart kanaal en als zij op bed liggen schakel je over naar het kanaal voor volwassenen. Hier vind je talloze films en bekende series. Ook zijn er films en series die door Netflix zelf zijn geproduceerd. Goed voorbeeld is het bekende Stranger Things.

Wat zo fijn is aan Netflix is dat je het aanbod kunt beperken aan de hand van de leeftijd. Je maakt hierbij gebruik van een code. Zo ziet je kind enkel het aanbod dat voor hem of haar geschikt is.

Disney+

Disney+ behoort uiteraard ook tot één van de meest kindvriendelijke streamingdiensten. Hier vind je een heel groot aanbod van – hoe kan het dan ook – Disney films. Van oude klassiekers zoals Doornroosje tot de nieuwste films zoals Encanto. Disney+ heeft een steeds groter wordend aanbod. Zo bieden ze ook dingen van Discovery Channel, Star Was, Marvel en Pixar. Daarnaast zijn er ook enkele oudere films en series beschikbaar voor volwassenen. Denk aan Bones, Buffy the Vampire Slayer, Titanic, enzovoorts. 

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS