Haardhout in netten, een praktische oplossing voor jouw tuinhaard

In de herfst en winter is het heerlijk om bij de tuinhaard te zitten. Een knisperend vuur geeft warmte en sfeer aan de tuin. Haardhout is hiervoor een populaire brandstof, maar het kan soms een lastig karwei zijn om het op te slaan en naar de tuin te dragen. Gelukkig is er een oplossing: haardhout in netten.

Wat zijn de voordelen van haardhout in netten?

Haardhout in netten is een praktische oplossing voor het opslaan en transporteren van haardhout. In plaats van losse stukken hout, wordt het hout in een net verpakt. Dit heeft verschillende voordelen. Ten eerste is haardhout in netten makkelijker op te slaan dan losse stukken hout, omdat het net het hout bijeenhoudt en het niet kan omvallen. Bovendien is haardhout in netten gemakkelijker te vervoeren naar de tuinhaard, omdat het net een handvat vormt waarmee je het hout gemakkelijk kunt dragen. Daarnaast is haardhout in netten ook hygiënischer dan losse stukken hout, omdat het vuil en stof beter buiten houdt.

Waar kan je haardhout in netten kopen?

Er zijn verschillende verkooppunten waar je terecht kunt voor haardhout in netten, zoals tuincentra, doe-het-zelfzaken en online webshops. Een voorbeeld van een online webshop is Openhaardhout Gigant. Dit bedrijf heeft een ruime keuze aan haardhout in netten, zoals eikenhout, beukenhout, berkenhout en esdoornhout. Je kunt bij Openhaardhout Gigant terecht voor haardhout in netten van verschillende afmetingen, zodat je altijd het haardhout kunt vinden dat bij jouw tuinhaard past. Ook is het haardhout duurzaam geproduceerd en gecertificeerd, zodat je verzekerd bent van hoge kwaliteit. 

Tips voor het opslaan van haardhout in netten

  • Zorg ervoor dat het ovengedroogd haardhout in netten niet blootgesteld wordt aan regen of vocht, om te voorkomen dat het hout te langzaam droogt en moeilijk te branden is.
  • Probeer het haardhout in netten op een afgelegen plek op te slaan, zoals in een schuur of tuinhuis, om te voorkomen dat het hout beschadigd raakt door bijvoorbeeld kinderen of huisdieren.
  • Hang het haardhout in netten op, zodat het niet op de grond staat en de luchtcirculatie rondom het hout bevorderd wordt. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van haken of latten aan de muur of het plafond.

Hoeveel haardhout heb je nodig voor jouw tuinhaard?

Om een idee te krijgen hoeveel haardhout je nodig hebt voor jouw tuinhaard, kun je aanhouden dat je ongeveer 1 kilo haardhout per uur nodig hebt om een comfortabele temperatuur te behalen. Dit is echter slechts een indicatie en de precieze hoeveelheid hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de tuinhaard, de temperatuur die je wilt behalen en de kwaliteit van het hout en hoe droog het is.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS