Zelf je haar verven? Zo pak je dat aan!

Uiteraard is het altijd het beste om je haar door een professionele kapper te laten verven. Maar als dit door omstandigheden even niet kan, zijn er ook handige haarverfpakketten waarmee je thuis zelf je haren kunt verven. In dit artikel lees je handige tips en tricks voor het verven van je eigen haar.

Gebruik goede haarverf

Een goed begin is het halve werk. Met haarverf kun je je haar flink beschadigen, zeker als je producten van een slechte kwaliteit gebruikt. Je kunt het beste haarverf van natuurlijke ingrediënten gebruiken. Een voorbeeld hiervan is de haarverf van WECOLOUR. De haarverf is vrij van parabenen, ammonia, PPD, siliconen en resorcinol. Wat bevat de haarverf dan wel? De haarverzorgingsproducten van WECOLOUR bevatten natuurlijke ingrediënten zoals argan olie en calendula extract. De verf biedt een uitstekende dekking en is veel beter en zachter voor je haar dan reguliere verfproducten bij de drogist. En dat allemaal ook nog eens voor een betaalbare prijs!

Wat heb je nodig?

De haarverf, een kommetje, een brede platte kwast, handschoenen, een oude handdoek, vier klemmetjes en een (punt)kam. Trek ook oude kleding aan die vies mag worden, want als de verf op je kleding terecht komt, krijg je de vlekken er niet meer uit. Zorg ervoor dat alles klaar staat voordat je begint, dus leg de handdoek over je schouders en doe de verf alvast in het kommetje. 

Hoe pak je het aan?

Je begint door je haar te verdelen in vier delen; eerst maak je een middenscheiding en vervolgens verdeel je het haar van middenscheiding tot oor. Je hebt nu vier vlakken welke je vast zet met een klemmetje. Een handige tip is om de randen van je gezicht, nek en oren in te vetten met vaseline. Dit voorkomt dat de verf in je huis trekt. Je begint met het verven van de haarlijn. Doe dit beetje bij beetje en van voor naar achter. Hierna verf je de middenscheiding in kleine reepjes haar richting het oor en masseer je de verf over de lengtes van het haar. Laat het daarna ongeveer 30 minuten intrekken (lees voor de precieze inwerktijd altijd de instructies op de verpakking goed door).Vervolgens spoel je de verf goed uit en was je je haar met een goede kleurshampoo. Het haar voelt dan wat stug aan. Daarom is een goede conditioner van belang, want daardoor sluiten de haarschubben. 

Waar laat ik de overgebleven verf?

De overgebleven verf moet je met een papiertje uit het kommetje halen en gooi het weg in de prullenbak. In verband met de chemicaliën mag je haarverf niet zomaar door de gootsteen spoelen. Kappers hebben hiervoor speciale filters in de gootsteen zitten.

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS