4 dingen die je nooit moet doen met je zonnebril

Veel mensen gaan niet bepaald zuinig met een zonnebril om. Als dit ook voor jou geldt, moet je misschien snel weer een nieuwe kopen. Wanneer je een goedkope zonnebril hebt, vind je dit vast niet zo’n groot probleem. Heb je er veel voor betaald? Dan wil je zo lang mogelijk met de bril doen. Om dit makkelijker te maken, zetten we hier 4 dingen op een rijtje die je nooit moet doen met je zonnebril.

1. Los bewaren

Heb je veel geld uitgegeven aan een Gucci zonnebril? Bewaar hem dan nooit los in een tas, la of waar dan ook. Wanneer je dit wel doet, is de kans op schade namelijk groot. Dit is zeker het geval als je de bril in je tas bewaart. Als je je tas hard neerzet, kan een zonnebril namelijk kapotgaan. Deze kans is een stuk kleiner als je de bril opbergt in een etui of brillenkoker als je hem niet draagt. Een zonnebril wordt zo beschermd, waardoor je er een stuk langer plezier aan beleeft.

2. Op de glazen neerleggen

Als jij je zonnebril ingeklapt hebt, wil je hem misschien op de glazen neerleggen. Ondanks dat dit de snelste manier is om de bril neer te leggen, kun je dit beter niet doen. Er kunnen zo namelijk krassen ontstaan in de glazen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je de bril verplaatst of ermee schuift. Leg een zonnebril daarom altijd op zijn pootjes neer, zodat de glazen naar boven liggen. De kans op krassen in het glas is hierdoor een stuk kleiner.

3. Afspoelen onder heet water

Zijn de glazen van jouw zonnebril behoorlijk vies? Dan besluit je misschien om hem schoon te maken. Het is verleidelijk om hem onder heet water te houden, want dan verdwijnt de rommel het snelst van de bril. Dit klopt inderdaad, maar zonnebrillen kun je beter niet onder heet water houden. Wanneer je dit wel doet, kunnen de verschillende laagjes waaruit het montuur bestaat namelijk gaan barsten. Hierdoor moet je de bril mogelijk eerder vervangen. Het is overigens ook niet verstandig om een Oakley zonnebril op een zomerse dag in de volle zon te laten liggen. Door de hoge temperatuur kan er namelijk hetzelfde gebeuren als wanneer je de bril afspoelt onder heet water.

4. Schoonmaakmiddel of zeep gebruiken

Soms wordt een zonnebril al behoorlijk schoon als je hem afspoelt onder lauwwarm water, maar vaak blijven er nog (vet)vlekken achter op het glas. Om deze vlekken weg te poetsen, heb je misschien de neiging om schoonmaakmiddel of zeep te gebruiken. Doe dit niet, want hierdoor kan de coating van de glazen aantasten. Hier hoef je niet bang voor te zijn als je huidvriendelijke zeep gebruikt. Toch is het nog beter om een zonnebril schoon te maken met speciale brillenspray. 

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS