Spooky Cupcake
Wellicht te griezelig om op te eten!
Een spannende traktatie of griezelig lekker verjaardagshapje!
Ingrediënten
Ingrediënten voor het deeg:
300 gram gezeefde bloem
160 gram zachte boter
100 gram poedersuiker
100 gram geraspte noten
1 eetlepel hazelnootpasta
1 ei
Voor de vulling:
200 gram zachte boter
4 eetlepels hazelnootpasta
2 eidooiers
80 gram poedersuiker
Garnering:
250 gram marsepein
Benodigdheden
Beslagkom
Staafmixer
Bakpapier
Mes
Houten lepel
Satehkprikker
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de andere ingrediënten voor het deeg in de beslagkom en kneed met de mixer tot een deeg. Laat het 30 minuten staan. Rol iets meer dan de helft van het deeg uit met een dikte van 3 mm en snijd er 40 ronde schijfjes uit met een doorsnede van ongeveer 5 centimeter. Kneed het overige deeg overnieuw, rol het uit met een dikte van 3 mm en snijd er 40 ronde schijfjes van 3 centimeter doorsnede uit.
Bereiding
Leg de schijfjes op een met bakpapier belegde bakplaat en schuif ze in het midden van de oven. Bak de schijfjes gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. Met een schone satehprikker kun je af en toe controleren of de schijfjes al gaar zijn. Is het deeg nog kleverig dan zijn ze nog niet gaar, is de prikker schoon en droog als je hem uit het schijfje haalt dan zijn de schijfjes gaar Was de beslagkom af, zodat je deze nu kunt gebruiken voor het mengen van de vulling. Roer voor de vulling de boter met de overige ingrediënten tot een schuimige massa. Zet telkens 2 grote en daarop 2 kleine schijfjes op elkaar met de vulling ertussen en spuit er nog een toefje bovenop voor af te sluiten. Laat vervolgens 1 uur afkoelen. Rol de marsepein 2 mm dik uit op een met poedersuiker bestrooid werkvlak en snijd er ronde schijven uit van 12 centimeter doorsnede. Leg deze over de torentjes. Gebruik een beetje gesmolten chocolade om de ogen en mond op de spoken te spuiten.
Eet smakelijk