Paas Donuts Traktatie

Paas Donuts

Heerlijke Paas Donuts, die niet alleen geweldig smaken, maar ook een geweldig eierdopje zijn!

Ingrediënten

Donuts

  • 600gr. Bloem
  • 100gr. Roomboter
  • 400gr. Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 6 Eieren
  • 4dl. Melk
  • 1 zakje Bakpoeder
  • Zonnebloemolie
  • 4tl Vanille-essence
  • snufje Zout
  • snufje Nootmuskaat

Glazuur

  • 800 gr. Poedersuiker
  • Water
  • Voedselkleurstof (druppels/paars)
  • 4 el. Grenadine limonadesiroop (wordt roze)
  • 4 el. blauwe sportdrank
  • 4 el. groene limonadesiroop
  • 3 el. Geconcentreerd sinaasappelsap (wordt geel)

Benodigdheden

Donuts

  • Beslagkom
  • Staafmixer met deeghaken
  • Zeef
  • Deegroller
  • Uitsteekvormpje (klein en rond)
  • Koffiekopje
  • Wok
  • Spatel
  • Bord
  • Keukenpapier

Glazuur

  • Beslagkom
  • Weegschaal
  • Kannetje (voor het water)
  • Eetlepel ( voor de kleur)
  • Garde
  • 4 schaaltjes
  • Botermesje
  • Satehprikkers

Voorbereiding

Donuts

Meng in de beslagkom de boter, suiker, vanillesuiker en de eieren.

Voeg daarna de melk, zout, nootmuskaat en vanille-essence toe.

Zeef de bloem en bakpoeder beetje bij beetje door het eimengsel.

Kneed het geheel nu met een dichte hand (vuist)tot een stevige bal.

Bestuif je werkblad met wat bloem en leg de deegbal op het bloem.

Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter.

Druk de opening van het koffiekopje in het deeg (net zo vaak als mogelijk is.)

Druk daarna het kleine uitsteekvormpje in de deeg-rondjes,

verwijder het kleine deeg-rondje en verwijder het overtollige deeg, dat aan de zijkanten zit.

Giet de zonnebloemolie in de wok en zet de hittebron aan, zorg dat de olie goed heet wordt.

Daarna kun je met de spatel de deeg-rondje één voor één in de hete olie goudbruin worden.

Bekleed het bord met keukenpapier, zodra een donut goudbruin gebakken is,

kun je deze er voorzichtig weer uithalen en uitlaten lekken op het keukenpapier.

Glazuur

Weeg voor elke kleur 200 gram poedersuiker af.

Zeef de poedersuiker in de beslagkom, roer de kleurstof of limonadesiroop erbij (beetje bij beetje.)

Daarna steeds een  beetje water toevoegen tot het een dik en glad papje wordt.

Schep het papje in een schaaltje, spoel de beslagkom om en maak de volgende kleur, net zolang tot je alle kleuren hebt.

Bereiding

Wanneer de donuts allemaal gebakken, uitgelekt en afgekoeld zijn, zijn ze klaar om versierd te worden.

Smeer de donuts eerst een voor een in met een basiskleur, laat het glazuur goed uitharden,

daarna kunnen jullie met de verschillende kleuren glazuur figuurtjes aan brengen door deze er met een satehprikker op te tekenen.

Laat het glazuur nu zeker anderhalf uur goed uitharden!

Variatietip

Zodra al het glazuur uitgehard is kun je de donuts gebruiken als eierdopje bij het Paasontbijt.

Fijne Paasdagen!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS