Heerlijke wentelteefjes
Een leuk en lekker recept om samen met de kinderen te maken!
Ingrediënten
- 6 sneetjes oud witbrood
- 1 ei
- 2 dl. melk
- 50 gr. boter of margarine
- 6 el. suiker
- 3 tl. kaneelpoeder
Benodigdheden
- Koekenpan
- Beslagkom
- Garde
- 2 Diepe borden
- Snijplank
Voorbereiding
Snijd de korstjes van het brood.
Snij vervolgens het brood schuin zodat er driehoekjes ontstaan.
Breek het ei boven de beslagkom en voeg de melk toe
Klop met de garde de melk en ei tot een mooi glad geheel.
Schenk dit eimengsel in een diepbord
Meng in het andere diepe bord de suiker en kaneel.
Bereiding
Leg de driehoekjes in het eimengsel en laat het goed nat worden, leg ze daarna op de snijplank.
Verhit de helft van de boter in de koekenpan.
Leg 6 driehoekjes geweekt brood in de koekenpan.
Bak ze in 3 minten aan een kant bruin.
Omkeren en ook de andere kant bruin bakken, 2 minuten moet genoeg zijn.
Schep de driehoekjes uit de pan op het diepe bord met suiker en kaneel.
Wentel de driehoekjes er doorheen, zodat ze helemaal bedekt zijn.
Op dezelfde manier tover je de overgebleven 6 driehoekjes ook om tot wentelteefjes.
Eet smakelijk!