Snert Recept

Heerlijke oud Hollandse Snert, als je kinderen de hele middag in de sneeuw gespeeld hebben.

Ingrediënten

  • 300 gr. Spliterwten
  • 400 gr. Schouderkarbonade
  • 200 gr. knolselderij
  • 200 gr. prei
  • 300 gr. winterwortel
  • 2 l. Water
  • 3 kruiden-bouillontabletten
  • 2 Aardappelen
  • 2 Uien
  • 1 Rookworst
  • 2 Laurierbladeren
  • 5 Takjes peterselie
  • 8 Takjes bladselderij
  • 1 el. Vloeibare bakboter
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Benodigdheden

  • Soeppan (5l)
  • Steelpan
  • Pollepel
  • Vleesvork
  • Vleesmes
  • Schilmesje
  • Snijplank
  • Dunschiller of rasp
  • Schaar

Bereiding

Week de spliterwten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Breng in de soeppan het water, de geweekte spliterwten, karbonades, laurierbladeren, 4 takjes bladselderij, de bouillontabletten aan de kook en laat het geheel op een laag vuurtje ongeveer 45 minuten doorkoken (af en toe even roeren)

Schil de aardappelen en de selderijknollen snijd ze vervolgens in kleine blokjes.

Voeg deze blokjes na 30 minuten aan de soeppan toe.

Pel en snipper de uien.

Maak de prei schoon en snijd ze in ringen.

Rasp de wortel en snijd hem in blokjes.

Knip de peterselie en de rest van de bladselderij fijn.

Snijd de rookworst in plakjes.

Schep de karbonade uit de soep en snijd deze vervolgens in kleine stukken.

Haal met de vleesvork de laurierbladeren, selderij en peterselie uit de soep.

Verwarm in de steelpan de vloeibare bakboter en fruit hier in ongveer 3 minuten de gesnipperde ui in.de margerine.

Roer de gefruite ui, de prei-ringen, wortel-blokjes, bladselderij, peterselie, rookworst en de karbonade door de soep.

Kook de soep nog ongeveer 10 minuten en breng de snert op smaak met wat zout en peper.

Tip

Voeg wat water toe als de soep te dik is.

Eet smakelijk!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS