Pittig gegrilde karbonade in een salsa jasje
Heerlijke pittige karbonade voor op de grill of barbeque.
Gemarineerd in een latijns amerikaanse salsamarinade.
Smaakt perfect met als tegenhanger een frisse macaroni salade.
Ingrediënten
- 4 karbonades zonder bot (± 2cm dik)
- 1/4 kop stevige salsasaus (hot)
- 2 el. water
- 2 el. marmalade
- 1/4 theelepel zout
Benodigdheden
- Kommetje voor de marinade
- Zelfsluitende diepvrieszak
- Grill of BBQ eventueel een Grillpan
Voorbereiding
Maak de marinade door de salsa, het water, de marmalade en het zout in een kom goed door elkaar te mengen.
Doe de karbonade in de diepvrieszak, voeg de marinade toe, even goed husselen en vervolgens een uur in de vriezer leggen.
Bereiding
Verwarm de Grill/BBQ voor op een medium temperatuur.
Haal de gemarineerde karbonades uit de diepvries zak, en plaats ze direct boven/onder de hittebron.
± 4 minuten aan beide kanten grillen.
Serveertip
Serveer de karbonades rechtstreeks van de grill. Heerlijk met een frisse macaroni salade en natuurlijk ijs toe.
Mochten de kinderen niet van pittig houden, gebruik dan de niet ‘Hot’ variant van de salsasaus.
Eet smakelijk!