Hamburger Hachee
Verwen papa met Vaderdag met een heerlijke stoere hachee!
Ingrediënten
- 2 el. Olijfolie
- 500 gr. Rundergehakt
- 1 Middelgrote ui
- 1 Kleine groene paprika
- 1 Kleine rode peper
- 400 gr. Aardappelen
- 1 Teentje knoflook, gehakt
- Zout en peper naar smaak
Benodigdheden
- Hapjespan of wok
- Bord of snijplank
- Scherp mes
- Keukenpapier
- Vergiet
- Pollepel
Voorbereiding
Snij als eerste alle groente is stukken, snij de ui in kleine vierkante blokjes van 1 cm, was en ontpit de paprika en snij de paprika in stukjes van een halve centimeter. Snij de rode peper zonder de zaadjes ook in stukjes van een centimeter.
Hak het teentje knoflook in kleine grove stukjes.
Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes, spoel de aardappelblokjes schoon en dep ze daarna droog met het keukenpapier.
Bereiding
Verhit de pan met 1 eetlepel olijfolie en rul hier in het gehakt gaar. Bekleed het vergiet met keukenpapier en schep het gare en gerulde gehakt in het vergiet, laat het gehakt goed uitlekken.
Zet de pan weer op het vuur met een eetlepel olijfolie, fruit de blokjes ui, paprika en rode peper op een laag vuurtje tot de groente zacht wordt.
Voeg nu de aardappelen en de knoflook aan de groente toe en rooer het geheel goed om, breng het geheel op smaak met ene snufje zout en peper.
Als laatste voeg je het gerulde gehakt toe aan de hachee-mix, roer het geheel goed door en laat het nog een minuutje of tien op een laag vuurtje al roerend sudderen.
Serveertip
Bak in de koekenpan een paar eieren en serveer de hamburger hachee samen met een ei en een klein beetje ketchup!
Eet smakelijk!