Eierpunch met Chocola Recept

Chocolade Eierpunch

Verrukkelijke alcoholvrije eierpunch met chocolade!

Ingrediënten

  • 100 gr. Melkchocolade
  • 4 Eieren (eidooiers)
  • 400 ml Water
  • 4 el. Suiker
  • 4 el. Bruine suiker
  • 4 Bolletjes chocolade-ijs

Benodigdheden

  • Steelpan
  • 5 Glazen schaaltjes
  • Pan
  • Mes
  • Staafmixer
  • Diepvrieszakje
  • 4 Theelepels
  • 4 Glazen
  • Bakpapier
  • Eetlepel

Voorbereiding

De eieren splitsen om 4 eidooiers te krijgen

Het splitsen van het ei in het dooier en eiwit. Dit vergt enige handigheid, hoewel er ook apparaten voor in de handel zijn. Tik met het ei op de rand van een schaal, zodat de schaal breekt. Breek het ei open door de beide duimen in de breuk te zetten. Houdt het ei hierbij boven de schaal. Schenk het eiwit af. Doe de dooier hierbij om beurten in de ene en de andere schaal. Zorg er voor dat het uiterst dunne vliesje dat om de dooier zit niet breekt. Als zoveel mogelijk eiwit is afgelopen, doe dan de dooier vervolgens in een aparte schaal. Moeten er meerdere eieren gesplitst worden, dan is het verstandig om het eiwit telkens in een apart schaaltje af te gieten. Hiermee wordt voorkomen, dat mocht een dooier stuk gaan, de grotere hoeveelheid inmiddels gescheiden eiwit hiermee in aanraking komt.

Hak de chocolade grof en smelt deze in een van de glazen schalen au bain marie in de pan.

Steek vervolgens de theelepels in de chocolade.

Leg de lepels op het bakpapier en laat ze ongeveer 30 minuten uitharden in de koelkast.

Schenk de rest van de warme chocolade in een diepvrieszakje en snijd een hoekje eraf,zodat je een schenktuitje krijgt.

Versier de binnenkant van 4 glazen (van ca. 250 mililiter) met de chocolade en zet de glazen in de koelkast.

Bereiding

Breng in de steelpan het water aan de kook.

Klop de eidooiers met de bruine- en gewone suiker met de staafmixer tot een dikke crème.

Roer het kokende water door het eimengsel. Verdeel de eierpunch over de glazen.

Schep in elk glas een bolletje ijs en serveer de glazen met de chocolade-lepels.

Proost!

Vorig artikel
Volgend artikel

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS