Een gezonde en makkelijke maaltijd.
Champignons zijn niet alleen lekker, ze zijn ook nog eens erg gezond.
Ze bevatten namelijk weinig calorieën, maar wel veel eiwitten, vitaminen en mineralen.
Ingrediënten
- 8 Velletjes lasagne
- 200 gr. Kipfilet ( dunne reepjes)
- 2 el. Olijfolie
- 25 gr. Boter
- 50 gr. Fijngesneden champignons
- 25 gr. Bloem
- 150 ml. Melk
- 200 gr. Geraspte kaas
- Peper & zout
- Water
Benodigdheden
- Pan
- Vergiet
- Schuimspaan
- Ovenschaal
- Groot bord
- Invetkwastje
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Vet de ovenschaal in, met een heel klein beetje boter.
Breng eerst in de grote pan wat water met de olie en zout aan de kook. Voeg 1 velletje lasagne toe. Voeg het tweede velletje na ca. 2 min.toe. Kook slechts een paar velletjes tegelijk. Kook de lasagne ca. 6-7 min. tot de velletjes gaar zijn. Pak met de schuimspaan de gekookte velletjes uit het water. Spoel de lasagne met koud water in het vergiet af en laat de velletjes hierin uitlekken. Herhaal dit tot alle velletjes gekookt zijn.
Verwarm de helft van de boter in een koekepan. Bak de champignons en de kip ca. 5 min. tot de kip gaar is. Roer regelmatig om.
Verwarm de overgebleven boter in een pan. Bak de bloem 1 min. in de warme boter. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de melk toe. Zet de pan weer even op het vuur zodat de saus al roerende wat dikker wordt en glad is.
Hierna voeg je de saus toe aan de kipfiletreepjes en de champignons.
Roer de helft van de kaas door het mengsel. Breng het geheel op smaak met een snufje peper en zout.
Leg de uitgelekte lasagnebladeren op een groot bord en verdeel de kip in saus over de lasagnebladeren. Hierna rol je de vellen op in de lengterichting. Leg de rolletjes in een ovenschaal en strooi de overgebleven kaas overheen.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de lasagnerolletjes hierin ongeveer 8 minuten tot de kaas goudbruin is.
Variatietip
Als je kind nu niet zo gek is op de smaak van champignons, kun je daarvoor in de plaats ook broccoli-roosjes toevoegen. 115gr. broccoli in roosjes. Kook de roosjes in ongeveer 8 minuten beetgaar. Voeg de beetgare broccoli toe, als je de saus ook toevoegt aan de kipfiletreepjes
Eet smakelijk!