Adventskalender Knutselen

Advent Aftel Kalender

Tel samen de dagen af tot aan de Kerstdagen!

Adventskalender

Thuis wordt in sommige streken een adventskalender gebruikt, die gewoonlijk start vanaf 1 december. Vaak bevat die voor elke dag een doosje of een luikje, waarvan er elke dag ééntje mag worden geopend door de kinderen.

Bron: Wikipedia.nl

Benodigdheden

  • A4 karton (groen)
  • A4 papier (wit en geel))
  • Plakkaatverf (rood, groen en geel)
  • Penselen
  • Liniaal
  • Potlood
  • Lijmstift
  • Schaar

Knutseluitleg

Teken op het witte papier 24 kleine cirkels, je kunt hiervoor de dop van de lijmstift gebruiken door deze om te trekken.

Schilder op elke cirkel een getal beginnend bij 1 en eindigend bij 24. Schilder de oneven getallen bijv. rood en de even getallen groen. Versier de cirkels nog met rode en gele verf bij de groene cijfers. En gebruik groene en gele verf bij de rode cijfers.

Laat de verf goed drogen en knip daarna alle cirkels uit.

Plak de cirkels op het groene karton begin de getallen 1 tot en met 3 aan de onderkant van het karton in het midden vast te plakken, daar boven de getallen 4 tot en met 9, daar weer boven op de getallen 10 tot en met 14, daar weer boven op de getallen 15 tot en met 18, daar weer boven op de getallen 19 tot en met 21, daar weer boven op de getallen 22 en 23 en als laatste plak je daar boven op het getal 24. Laat de getallen steeds iets verspringen zodat de volgende rij getallen als het ware tussen de rij getallen er onder zit.

Leg de liniaal nu strak langs de zijkant van de getallen 24 tot en met 9 en trek met het potlood een streep, doe dit ook aan de andere kant door de liniaal strak langs de getallen 24 tot en met 4 te leggen en een potloodlijn te trekken.

Leg vervolgens de liniaal langs de onderkant van getal 4 tot en met de helft van getal 5 en trek een streep en daarna een streep naar beneden langs getal 1. Doe hetzelfde aan de andere kant van getal 9 tot en met de helft van getal 8 en dan een lijn naar beneden naar getal 3.

Vervolgens leg je de liniaal strak tegen de getallen 1 tot en met 3 aan en trek je daar ook een potloodlijn.

Nu kun je de kerstboomvorm uitknippen.

Als laatste teken je een mooie grote ster op het gele papier en schrijf daar met rode letters het woord Kerst op, versier de ster eventueel nog met wat groene verf.

Plak de ster aan de bovenkant van de kerstboom en klaar is jullie Advent Aftel Kalender

Hang de Kalender op een mooie plek en vanaf 1 december kunnen je kinderen elke dag een kerstbal doorstrepen op weg naar de Kerstdagen!

Prettige Kerstdagen!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS