Autospel: Kentekenplaten zoeken

Kentekenplaten zoeken

Samen naar kentekenplaten zoeken, tijdens de lange rit naar jullie vakantiebestemming.

Bepakt en bezakt is jullie hele gezin in opperste staat van paraatheid. De lange reis op weg naar jullie vakantiebestemming kan beginnen.

Maar een lange autorit naar Zuid Frankrijk met een paar jengelende kinderen op de achterbank is natuurlijk niet bevorderlijk voor de vakantiepret.

Daarom hebben wij voor jullie een aantal leuke en simpele spelletjes uitgezocht, waarmee jullie de kids en jullie zelf kunnen vermaken!

Benodigdheden

  • Notitieblok
  • Pen
  • Stopwatch
  • Uitdeelzakje met Marsjes, Snickers etc.

Speluitleg

Maak in jouw notitieblok een mooi kader waar iedereen van jouw gezin in past, zodat je bovenaan elk rijtje een naam kan zetten en daaronder kan turfen wie het eerste de kentekenplaat heeft gezien.

Zolang jullie de Nederlandse grens nog niet gepasseerd zijn, kunnen jullie bijvoorbeeld opzoek gaan naar Kentekens die beginnen met de letter B of waar het cijfer 7 in voorkomt. Het spannendst is dit als jullie maar een beperkte tijd voor hebben, een kwartier is dan lang genoeg, na een kwartier kun je de turf-streepjes tellen, diegene die de meeste kentekens had gezien, mag nu bepalen naar welke kentekens er nu gezocht moet worden.

Zodra jullie een eind voorbij onze eigen landgrens zijn kom je op den duur natuurlijk steeds minder auto’s tegen met de zo vertrouwde gele kentekenplaten. Druk de stopwatch nu nogmaals in en probeer te kijken wie er binnen een kwartier nog landgenoten ziet rijden.

Ook erg leuk om te doen is, kijken hoeveel verschillende kentekens uit verschillende landen er op dezelfde weg als jullie rijden, tel alle Duitse kentekenplaten of alle Franse of alle Engelse en ga zo maar door. Speel ook dit spelletje wel met de stopwatch in je hand, want dat maakt het zoeken naar een bepaald kenteken natuurlijk veel spannender.

Als jullie ongeveer een uur en een heleboel kentekenplaten verder zijn, kun je alle turf-streepjes gaan tellen, diegene die de meeste kentekenplaten heeft gezien, wint een overheerlijk Marsje!

Goede Reis en een fijne Vakantie!

Gerelateerde Berichten

RECENTE BLOGS