Wentelteefjes Recept

02/12/2009

Laat een reactie achter

MamaBende v3.0 Melding

Dit artikel is nog niet aangepast aan de nieuwe standaard van MamaBende versie 3.0

Momenteel werken we er hard aan om alle artikelen op te waarderen,
maar dit gaat (zeker voor de oudere artikelen) nog wel een paar weken duren.

Kijk hier voor meer informatie over deze nieuwe versie.

Heerlijke wentelteefjes

Een leuk en lekker recept om samen met de kinderen te maken!

Ingrediënten

  • 6 sneetjes oud witbrood
  • 1 ei
  • 2 dl. melk
  • 50 gr. boter of margarine
  • 6 el. suiker
  • 3 tl. kaneelpoeder

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Beslagkom
  • Garde
  • 2 Diepe borden
  • Snijplank

Voorbereiding

Snijd de korstjes van het brood.

Snij vervolgens het brood schuin zodat er driehoekjes ontstaan.

Breek het ei boven de beslagkom en voeg de melk toe

Klop met de garde de melk en ei tot een mooi glad geheel.

Schenk dit eimengsel in een diepbord

Meng in het andere diepe bord de suiker en kaneel.

Bereiding

Leg de driehoekjes in het eimengsel en laat het goed nat worden, leg ze daarna op de snijplank.

Verhit de helft van de boter in de koekenpan.

Leg 6 driehoekjes geweekt brood in de koekenpan.

Bak ze in 3 minten aan een kant bruin.

Omkeren en ook de andere kant bruin bakken, 2 minuten moet genoeg zijn.

Schep de driehoekjes uit de pan op het diepe bord met suiker en kaneel.

Wentel de driehoekjes er doorheen, zodat ze helemaal bedekt zijn.

Op dezelfde manier tover je de overgebleven 6 driehoekjes ook om tot wentelteefjes.

Eet smakelijk!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!