Wafels met warme kersen en vanille ijs Recept

02/23/2009

Laat een reactie achter

Wafels met warme kersen en vanille ijs

Wafels met warme kersen en vanille ijs

Een heerlijk Kerst dessert, met een heus 5 sterren restaurant gevoel

Thuis in een paar minuten een heerlijk luxe dessert op tafel zetten.

Ingrediënten

  • 1 pak kant en klare wafels
  • 1 pot pitloze kersen op siroop
  • 2 tl. Allesbinder (Honig) opgelost in water
  • 4 Schepjes suiker
  • 4 Bolletjes vanille ijs
  • Spuitbus slagroom
  • 1 Bus poedersuiker

Benodigdheden

  • 4 mooie bordjes
  • 4 dessert lepels
  • Pannetje
  • Garde
  • Zeef
  • Opscheplepel

Voorbereiding

Houd de zeef boven het pannetje en giet hierdoor de kersen af.

Verwarm de kersensiroop en voeg al roerdende met de garde de allesbinder toe.

Blijf dit goed roeren, het vocht zal nu dikker worden.

Voeg nu de kersen en suiker toe, laat het nu even doorkoken.

Bereiding

Leg op elk bord een wafel.

Bestrooi de wafels met een beetje poedersuiker.

Schep nu de warme kersen op de bordjes.

Hierna leg je op elk bordje nog 1 bolletje vanille ijs.

Als laatste versier je het toetje met een toefje slagroom.

Dessert lepels erbij en smullen maar.

Eet smakelijk!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!