Taaitaai Recept

11/15/2009

Laat een reactie achter

Taaitaai

Taaitaai

Echte Sinterklaas taaitaai uit eigen oven!

Ingrediënten

  • 350 gr. gezeefde Bloem
  • 250 gr. Bloemenhoning
  • 1 el. Kaneelpoeder
  • 1 tl. Kardemom
  • 1 tl. gemalen Nootmuskaat
  • 1 tl. Kruidnagelpoeder
  • 1 tl. Bakpoeder
  • 2 Eieren

Benodigdheden

  • 2 Beslagkommen
  • houten pollepel
  • Huishoudfolie
  • Bakpapier
  • Deegrol
  • Uitsteekvormpjes
  • Rooster

Voorbereiding

Meng in de beslagkom de honing en 1 ei. Meng in de andere beslagkom het bloem met de kaneel, de kardemom, het nootmuskaat, de kruidnagel, het bakpoeder en een mespuntje zout. Schep het bloemmengsel met de pollepel door het honingmengsel roer hetstevig door tot er een samenhangend geheel ontstaat. Was je handen met koud water en droog ze daarna goed af, bestuif je handen met wat bloem en kneed het deeg tot een deegbal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het deeg minstens 1 uur in koelkast rusten.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C. En bekleed de bakplaat met het bakpapier

Bestuif je werkblad met bloem en rol hierop het deeg uit tot 1 cm dik. Steek met de vormpjes figuurtjes uit en leg deze deegfiguurtjes op de bakplaat. Klop een ei los en bestrijk het deeg ermee.

Bak in het midden van de oven de taaitaai in ongeveer 10 tot 15 minuten bruin en gaar. Laat de taaitaaifiguurtjes tenslotte op een rooster afkoelen.

Fijne Pakjesavond!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!