Rijstebrij met bruine Suiker Recept

06/25/2009

Laat een reactie achter

MamaBende Melding

Er is een interne fout opgetreden. Onze excuses voor dit ongemak.

Breng alstublieft onze webmaster op de hoogte.

Stuur melding

Lekkere “Lijzebij” voor kleine smulpapen!

Helemaal volgens grootmoeders recept!

Ingrediënten

  • 1L volle melk
  • 1 vanille stokje
  • 150 gr paprijst
  • 4 el bruine suiker
  • 40 gr Boter
  • Kaneelpoeder

Benodigdheden

  • Pan
  • Garde
  • 4 Kommetjes
  • 4 Eetlepels
  • Schilmesje
  • Snijplank
  • Pollepel
  • Soeplepel

Bereiding

Als eerste snij je het vanille stokje in de lengte open. Breng in de pan de melk samen met de twee halve vanillestokjes aan de kook.

Roer de rijst er doorheen en breng het geheel nu nogmaals aan de kkok.

Kook de rijst in ongeveer 30 minuten op een laag vuur en af en toe roerend gaar.

Haal vervolgens met de pollepel de twee halve vanillestokjes uit de rijstepap.

Schraap nu met het schilmesje de zwarte zaadjes uit de twee helften van het vanille stokje en roer de zaadjes door de rijstepap.

Verdeel met behulp van de soeplepel de rijstepap over de vier schaaltjes, nu kun je de bruine suiker over de schaaltjes verdelen.

Snij het klontje boter in vier gelijke stukken en leg in elk schaaltje rijstepap een klein klontje boter en bestrooi het klontje boter vervolgens met een klein beetje kaneelpoeder.

Eet smakelijk!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!