Recept voor Gingerbread

12/15/2010

Laat een reactie achter

Peperkoekman

Peperkoekman

Ik ben een kleine peperkoekman!

Ingrediënten

Gingerbreadman

  • 250 g bloem
  • 60 g boter
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gekonfijte sinaasappelschil
  • 1 tl worcestersaus
  • 250 g stroop
  • 1 afgestreken tl bakpoeder
  • 2 el kokend water

Versiering

  • Zakje witte glazuur
  • gekleurde mini chocolaatjes

Benodigdheden

  • Peperkoekman koekjesuitsteekvormpje
  • 2 Beslagkommen
  • Mixer met deeghaken
  • Magnetronbestendige schaal
  • Pollepel
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Spatel
  • Rooster
  • Schaar

Bereiding

Zeef de bloem boven een van de twee beslagkommen

Kneed de boter op de laagste stand tot deze heel zacht en glad geworden is. mix daarna schepje voor schepje de gezeefde bloem erdoor heen. Zodra het bloem goed opgenomen is door de boter kun je de gember, sinaasappelschil en de worcestersaus toevoegen.

Verwarm de stroop in het schaaltje heel even in de magnetron, roer daarna met de pollepel de stroop door het bloemmengsel heen.

Meng het bakpoeder met het kokend water en door het beslag roeren

Kneed het geheel nu op de hoogste stand voor ongeveer 2 minuten. Bekleed de bakplaat met het bakpapier en verwarm de oven voor op 175*C

Bestrooi het schone werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 1/2 centimer, steek nu met de peperkoekman-uitsteker zoveel mogelijk mannetjes uit het deeg, met de spatel wip je ze zo van je werkblad en leg je ze op de beklede bakplaat.

Bak de koekjes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten, check af en toe even of het niet te hard of te langzaam gaat!

Laat de koekjes de eerste tien minuten buiten de oven maar op de bakplaat afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

De Peperkoekmannen

Verwarm het zakje glazuur zoals aangegeven staat op het zakje, knip zodra het glazuur verwarm en verdund is een klein hoekje van het zakje af, en versier elke goed afgekoelde gingerbreadman met een klein beetje glazuur, de chocolaatjes kun je gebruiken als knopen op zijn buik, drup een klein beetje glazuur op de buik van het mannetje en druk hier een gekleurd chocolaatje op.

Prettige Kerstdagen!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.