Pepernoten Recept

maandag 5 oktober 2009

Laat een reactie achter

Pepernoten

Pepernoten

Zet op pakjesavond een schaal overheerlijke zelf gebakken pepernoten op tafel neer.

Ingrediënten

  • 100 gr. Boter
  • 125 gr. Bruine basterdsuiker
  • 1 à 2 el. Speculaas kruiden
  • 250 gr.Zelfrijzend bakmeel
  • 0,5 dl. Melk
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Beslagkom
  • Pollepel
  • Bakpapier

Bereiding

Roer de boter met de pollepel in de beslagkom zacht, voeg daarna de basterdsuiker, de speculaaskruiden en het snufje zout toe.

Vervolgens kun je het bakmeel en de melk toevoegen.

Omdat je het deeg met koele handen snel moet kneden kun je deze het beste even onder de koude kraan houden.

Zet het goed geknede deeg in de koelkast, waar het in 30 minuten kan opstijven.

Bedek de bakplaat met een vel bakpapier.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Na 30 minuten kunnen jullie van het deeg kleine bolletjes draaien en op de beklede bakplaat leggen.

Bak de pepernoten gaar en goudbruin in ongeveer 15 minuten.

Fijne Pakjesavond!

Vond je dit leuk? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.